Provincie Drenthe

Vervolgsubsidie promotiecampagne `Da's nou Drenthe'

12 Jul 2006 Gedeputeerde staten stellen een subsidie van EUR 380.000 beschikbaar voor het vervolg op de promotiecampagne `Da's nou Drenthe'. Dit bedrag (39% van de totale kosten) is bestemd voor de voortzetting van de deelcampagne recreatie en toerisme, die loopt van september 2006 tot september 2007. Het bedrijfsleven draagt de rest van de kosten zelf bij. De belangrijkste onderdelen van deze deelcampagne zijn de co-producties met het bedrijfsleven. Projecten die in het vervolg aan bod komen zijn onder andere de touringcar voorzien van de reclame-uiting `Da's nou Drenthe', de deelname aan het programma `Bestemming Nederland' van RTL 4, de uitgave van het Drenthe magazine, de Drenthe-Card (kortingskaart voor diverse recreatiebedrijven) en nieuwe promotieacties rondom de TT Assen en de Ronde van Drenthe.
Deze subsidie wordt ingezet om de naamsbekendheid van Drenthe te vergroten en daarmee ook het toeristisch bezoek aan Drenthe te bevorderen.
Dit najaar zal het college aangeven op welke wijze de komende jaren invulling wordt gegeven aan een verbrede marketing en promotiecampagne Drenthe.