Gemeente Hellendoorn


Uitgifte van bouwgrond op het kozakkenveld te nijverdal

Op het Kozakkenveld te Nijverdal (het voormalige terrein van de korfbalvereniging NKC '51) is in eerste instantie een plan ontwikkeld voor de bouw van 27 woningen. Bij de start van de uitgifte waren van de vrije sector kavels er 18 beschikbaar voor verkoop aan particulieren. Inmiddels zijn er hiervan 14 verkocht. De 4 resterende kavels zijn herverkaveld naar 6 kavels. De gemeente verkoopt de 6 kavels aan particulieren met een bepaalde sociale- en/of economische binding aan de gemeente Hellendoorn. Belangstellenden kunnen zich inschrijven. De belangstellenden, die aan de bindingseisen voldoen, doen mee aan de loting om de volgorde, waarin particulieren een keuze kunnen maken, te bepalen.

Kavels
De 6 beschikbare vrije sector kavels zijn bedoeld voor de bouw van een vrijstaande woning.
De prijzen van de kavels variëren van ⬠226.800,-- tot ⬠279.000,--, incl. 19% BTW. De grootte van 504 m' tot 620 m'.

Voorwaarden
Verkoop geschiedt onder de geldende "Algemene Verkoopvoorwaarden Registergoederen 2003" en de voorwaarden, opgenomen in de (ver)koopovereenkomst. Daarnaast gelden de voorwaarden, die betrekking hebben op de loting, de toewijzing en de vrijstellingsprocedure om te komen tot verlening van de bouwvergunning, overeenkomstig art. 19 lid 2 van de WRO.

Onderdeel hiervan vormt een optie-geld regeling. De regeling betekent dat iemand die een kavel krijgt toegewezen, ⬠750,-- moet betalen. Dit bedrag geldt als aanbetaling op de koopsom. Bij honorering van het bouwplan wordt het optiegeld verrekend met de volledige koopsom. Wanneer een gegadigde een kavel is toegewezen, maar daar later vanaf ziet, vervalt het optiegeld aan de gemeente. Bij in gebreke blijven moet u denken aan bijvoorbeeld: het niet of niet tijdig aanleveren van het schetsplan, het niet rondkrijgen van de financiering en dergelijke.
Als sanctie geldt dan ook, dat de betreffende kavel aan een ander wordt toegewezen, indien de gemeente het optiegeld niet (tijdig) ontvangt.

Doorverkoop
Gedurende een termijn van vijf jaren mag de koper de onroerende zaak slechts verkopen, als hij daartoe vooraf de schriftelijke toestemming van burgemeester en wethouders van Hellendoorn heeft verkregen.

Bewoning
De koper is verplicht de op de onroerende zaak te bouwen woning gedurende vijf jaren zelf voor permanente bewoning te gebruiken.

Loting
Voor wat betreft de toewijzing, is gekozen voor loting om de volgorde van keuzebepaling vast te leggen.

Inschrijving
Inschrijving kan door inlevering van het hiervoor bestemde biljet.

Informatie
De inschrijving sluit op donderdag 27 juli 2006 te 14.30 uur. Inlevering van het volledig ingevulde en ondertekende inschrijvingsbiljet is mogelijk tijdens de openingstijden van de gemeentelijke diensten op werkdagen tussen 8.00 en 14.30 uur bij de balie Bouwen en Milieu, p/a Hendrik Wormserplein 2 te Nijverdal, telefoon (0548-)630213.

Zij die aan de voorwaarden voldoen, ontvangen een uitnodiging voor het bijwonen van de loting en de keuzebepaling. Een informatiepakket en een inschrijfbiljet zijn verkrijgbaar bij genoemde balie.