Gemeente Eindhoven

Persbericht 12 juli 2006, 190

Tot 1 november 2006 extra aandacht voor huisvuil en hondenoverlast

Tot 1 november 2006 gaat de gemeente Eindhoven extra aandacht besteden aan de aanpak van hondenoverlast en het onjuist aanbieden van huisvuil. Hiervoor krijgen vier stadswachten de bevoegdheid om verbaliserend op te treden in heel Eindhoven.

Klikoâs

Afgelopen jaar zijn met succes vier stadswachten ingezet in het project SMILE in stadsdeel Stratum om de veiligheid en leefbaarheid te verhogen. Zij zagen met name toe of de klikoâs juist aan de straat werden gezet. Zij werden aangewezen als toezichthouder en werden beëdigd als buitengewoon opsporingsambtenaar. Het project bleek succesvol doordat steeds meer bewoners de regels met betrekking tot aanbieden van huisvuil naleven.
Nu staan een aantal stadsdeelteams te springen om ook te kunnen starten met het kliko-project, maar zij worden beperkt in hun stappenplan omdat de stadswacht alleen bevoegd is binnen het project SMILE in Eindhoven Stratum.

Hondenpoep

In juni 2006 nam stadsdeelteam Eindhoven Woensel Noord, samen met de politie en de stadswacht, het initiatief de hondenoverlast aan te pakken. In de eerste week werden tien processen verbaal uitgeschreven. In de tweede week werd slechts drie. Om te continuïteit te handhaven, zullen de stadswachten nu ook in Woensel-Noord gaan optreden, om ervoor te zorgen dat mensen niet terugvallen in hun oude gedrag. Andere stadsdelen hebben al een achterstand opgelopen ten opzichte van Woensel-Noord. Zij willen ook graag met hondenpoepoverlast aan de slag.