4-Freedom Vastgoed maakt kamerzoekende student eigen huisbaas

UTRECHT, 20060712 -- Na Amsterdam is Utrecht de tweede stad waar aan de zoektocht naar een leuke studentenkamer bijna geen eind lijkt te komen. Ook dit jaar komen er aan het begin van het nieuwe schooljaar in september weer duizenden nieuwe studenten naar de domstad, allemaal op zoek naar een leuke woonruimte. Met een hokje van 2 bij 3 neemt de student geen genoegen meer, en een beetje schoon mag het ook wel zijn. Het is dus de hoogste tijd voor verandering. Het jonge bedrijf 4-Freedom Vastgoed is hiermee al aardig op weg met het concept "Eigen huisbaas".


Directeur Wijnand Groenen noemt het dé oplossing voor de woningnood in Utrecht. Het bedrijf helpt investeerders, wat bij 4-Freedom Vastgoed ook vaak ouders van studenten zijn, met het zoeken naar een pand dat later tot studentenhuis verbouwd wordt. Zo worden bestaande woningen de ideale woonplek voor studenten, waarbij ouders hun kind eventueel zelfs gratis kunnen laten wonen. "Als je een huis koopt als investering voor je kind, betalen de overige huurders de kosten van het huis. De student woont dan dus gratis in zijn of haar eigen studentenhuis", aldus Groenen. Op deze manier wordt de student zijn eigen huisbaas en valt de student niet ten prooi aan de huisjesmelkers die in Utrecht ook nog wel eens te werk gaan. Rijk hoeven ouders hier echter niet voor te zijn. 4-Freedom Vastgoed bemiddelt bij een juiste aankoop en goede financiering.

Het bedrijf is er niet op uit om winst te behalen uit de portemonnee van de veelal arme studenten, maar ziet voor de ouders vooral winst in de waardestijging van het pand. "Bij het kopen van een eigen studentenhuis zit er, naast dat je een veilige woonplek voor je kind creëert, ook nog een financieel voordeel aan. Zo kan er op de lange termijn winst worden gemaakt op de waardestijging van het huis, waardoor een eventuele aanvulling op het pensioen mogelijk wordt gemaakt . Daarnaast gooien ze geen geld weg aan de huur van hun kind, want reken maar eens uit hoeveel je aan huur kwijt bent als je kind 4 jaar studeert".

Door bestaande woningen te laten fungeren als studentenhuis, wordt er een permanente oplossing geboden voor de kamernood in de grote studentensteden. Dit in tegenstelling tot de plannen die de politiek oppert; bijvoorbeeld leegstaande kantoor- of bedrijfspanden tijdelijk laten bewonen door studenten. 4-Freedom Vastgoed wil door middel van het kopen en opleveren van nette studentenhuizen een steentje bijdragen aan een juiste en structurele oplossing voor het probleem.




Sofie Vermooten