Veenman kiest voor techdata

INTERNATIONAAL PARTNERSHIP VOOR LEVERING HP-APPARATUUR



CAPPELLE A/D IJSSEL, 20060712 -- Veenman en Tech Data hebben een overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd dat Veenman vanaf 1 juli 2006, alle HP-producten bij Tech Data gaat inkopen, waaronder laserprinters en laser-multifunctionals. Veenman is Nederlands grootste reseller van HP printers en multifunctionals.


De overeenkomst heeft betrekking op de Veenman-activiteiten in Nederland en Duitsland. Het beursgenoteerde Tech Data (NASDAQ/NMS: TECD) opereert daarnaast ook in vele andere landen. Het uitgebreide dienstenaanbod van distributeur Tech Data omvat onder meer pre-sale en post-sale training en technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden, configuratiediensten en oplossingen op het gebied van e-commerce.

Flexibiliteit en klantgerichtheid

Voor Veenman betekent het partnership met Tech Data meer flexibiliteit en een grotere mate van efficiency. Eric Annema, Algemeen Directeur van Veenman: "Om ook internationaal dienstverlening op maat te kunnen leveren en snel in te kunnen spelen op de veranderende marktomstandigheden is de nodige flexibiliteit vereist. Door een deel van de logistiek - voornamelijk het op voorraad houden - uit te besteden aan een gespecialiseerde partij als Tech Data, kan Veenman in een groter geografisch gebied zeer efficiënt werken en sneller inspelen op innovaties."

Gericht op verdere groei

Ook Tech Data ziet het samenwerkingsverband als een mogelijkheid om nationaal en internationaal verder te groeien. Erwin Berkhuysen, Country Manager van Tech Data en verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland: "Als gespecialiseerde distributeur van IT-producten en ondersteunende diensten vormt Tech Data een belangrijke schakel tussen fabrikant en reseller. De context waarin wij opereren wordt sterk bepaald door de toenemende complexiteit van geïntegreerd documentmanagement en het belang van superieure service. Voor ons is daarom vooral van belang dat Veenman beschikt over veel marktkennis en een zeer klantgerichte organisatie. Door onze samenwerking te intensiveren vergroten we de slagvaardigheid van beide bedrijven, waardoor wij samen met Veenman eindgebruikers nog efficiënter en beter kunnen bedienen. Uiteraard is onze logistieke dienstverlening zeer goed ingericht om hieraan te voldoen."

Over Tech Data

Tech Data Corporation opgericht in 1974, is een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten.

Over Veenman

Veenman is reeds 85 jaar actief met het aanbieden van producten en diensten op het gebied van kantoorautomatisering. De onderneming richt zich op het optimaliseren van werkprocessen waardoor haar klanten belangrijke verbeteringen in effectiviteit en efficiëntie kunnen realiseren. Als specialist op het gebied van elektronisch documentenbeheer brengt Veenman complete oplossingen op de markt voor het bewerken, distribueren, opslaan en versturen van fysieke en elektronische documenten. Naast apparatuur levert Veenman software, installatiediensten, training, advies, projectmanagement, technische ondersteuning en benodigdheden zoals papier. Veenman is onafhankelijk leverancier van (multifunctionele) afdruksystemen van de merken HP en LINIUM. Het hoofdkantoor van Veenman staat in Capelle aan den IJssel. De onderneming telt circa 300 medewerkers en maakt deel uit van het Buhrmann-concern.




Veenman BV