Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OBA, 12 juli 2006, 12.30 uur

Gang van zaken Bibliotheek Bos en Lommer, Bos en lommerplein

Naar aanleiding van de problemen op het Bos en Lommerplein hierbij een mededeling over de gang van zaken bij de bibliotheek.

De bibliotheek is rechtstreeks betrokken bij de problematiek op het Bos en Lommerplein omdat daar één van onze filialen is gevestigd.

Vandaag, woensdag, start een nader onderzoek naar de mogelijkheden om de situatie weer te herstellen en hoe lang dat gaat duren. De eerste verwachting is dat er enkele weken mee gemoeid zijn.

De OBA zal daar gericht op inspelen met alternatieve mogelijkheden voor de gebruikers maar is uiteraard afhankelijk van het onderzoek.

Een aantal zaken is van belang;


- Het Bos en Lommerplein en daardoor ook de bibliotheek zijn voorlopig niet toegankelijk.


- Gebruikers en bezoekers van de bibliotheek Bos en Lommer kunnen terecht op alle 27 filialen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam met in het bijzonder de Bibliotheken Mercatorplein en Slotermeer. De openingstijden van deze bibliotheken staan op www.oba.nl vermeld.


- Aan de gebruikers met geleende materialen van het filiaal Bos en Lommer heeft de Openbare Bibliotheek Amsterdam het verzoek deze materialen (boeken, cd's en dvd's) thuis te houden. Deze geleende materialen kunnen later zonder extra opgelopen boete worden ingeleverd bij de Bibliotheek Bos en Lommer.


- Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij dit direct bekendmaken via www.oba.nl en de speciale pagina op www.amsterdam.nl

////////////////////////////// einde persbericht //////////////////////////////

Noot voor de redactie,