XB introduceert directe mobiele toegang tot bedrijfsnetwerken

ALMERE, 20060712 -- XB voegt als nieuwe dienst Mobile Direct Access toe aan het portfolio van netwerkdiensten. Deze end-to-end beheerde dienst, ontwikkeld in samenwerking met Vodafone Nederland, biedt medewerkers op een veilige manier, zonder tussenkomst van het internet, mobiele toegang tot toepassingen op het bedrijfsnetwerk.


Met Mobile Direct Access kan de mobiele gebruiker van IP-VPN diensten gebruikmaken zoals XB gewend is deze al jaren te leveren: flexibel, transparant, schaalbaar en beheerd. De dienst is een integraal onderdeel van het portfolio van netwerkdiensten waardoor de mobiele apparatuur, laptop, PDA of Tablet-PC, eenvoudig opgenomen wordt in de ICT-beheerstructuur van de organisatie.

"Het leveren van directe en veilige mobiele toegang tot het bedrijfsnetwerk en de daarin opgenomen applicaties in plaats van via het internet is erg belangrijk voor onze klanten", zegt Rob Brevé, marketing en sales director van XB. "De directe verbinding tussen het mobiele apparaat en het netwerk, zonder tussenkomst van internet, heeft vele voordelen. De mobiele apparaten maken op deze manier onderdeel uit van de IT-infrastructuur zoals de klant gewend is. Hierdoor kan bijvoorbeeld bedrijfssecuritybeleid ook toegepast worden op de mobiele apparaten die in de organisatie in gebruik zijn. Doordat de mobiele oplossingen, geleverd door Vodafone Nederland, onderdeel worden van het bedrijfsnetwerk gedragen ze zich als alle overige apparaten binnen het bedrijfsnetwerk met dezelfde autorisaties en policies. De directe verbinding, zonder tussenkomst van internet, geeft XB meer controle op de kwaliteit en stelt daarmee klanten in staat toepassingen te gebruiken die hoge eisen stellen aan het netwerk en gebruikmaken van diverse protocollen."

Ben Kocken, Hoofd SME Sales en Partnering bij Vodafone: "Een veilige mobiele toegang tot het bedrijfsnetwerk en een integrale aanpak van vaste en mobiele communicatie zijn regelmatig gehoorde behoeften van onze klanten. Door vanuit de toepasbaarheid van de klant te denken is XB voor Vodafone Nederland een van de zakelijke partners om dit in een concrete end-to-end dienstverlening te vertalen.

Over XB
XB is een professionele en ervaren ICT-dienstverlener voor de zakelijke markt. Het portfolio van diensten omvat ontwerp, implementatie en beheer van (web-)applicaties, bedrijfsnetwerken en
(IP-)telefonie.

XB exploiteert een eigen MPLS-netwerk en hosting centers. Alle diensten worden op basis van 24 x 7 ondersteund door eigen operationele afdelingen. Daarnaast bestaat de organisatie uit ervaren projectmanagers, technisch consultants en softwareontwikkelaars. Deze combinatie stelt XB in staat om in zeer korte tijd maatwerkoplossingen turn-key op te leveren.

Dankzij de diensten van XB hoeven bedrijven investeringen in geavanceerde technologie niet zelf te doen en kunnen zij ondersteunende taken overdragen. Daardoor kunnen zij zich (weer) richten op het gebruiken van ICT-oplossingen in plaats van het onderhouden en beheren daarvan.

//Einde bericht




XB