Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties



Vertegenwoordiging van Nederland doneert tien speciale bedden aan SGR-groep

12 juli 2006

Dit is een persbericht van de Nederlandse Vertegenwoordiging op de Antillen.

---

De Vertegenwoordiging van Nederland te Willemstad (VNW) heeft eind vorig jaar 55.000 gulden beschikbaar gesteld aan de Stichting voor Gehandicapten- en Revalidatiezorg (SGR-Groep) voor de aanschaf van tien speciale bedden voor cliënten op de locatie Salsbachweg. De SGR-Groep is in 2004 voortgekomen uit een fusie van de Stichting Zorg voor Verstandelijk Gehandicapten en het Mgr. P.I. Verriet Instituut (lichamelijk gehandicapten).

De bedden bieden niet alleen meer comfort aan ernstig complex gehandicapte volwassen bewoners, maar zijn ook gebruiksvriendelijker voor de verzorgers omdat zij op verschillende manieren instelbaar zijn.

Het project van de SGR-groep is een van de tachtig projecten die in 2005 rechtstreeks uit het eenmalige armoedefonds van de Vertegenwoordiging zijn gefinancierd, met een totaalwaarde van 1,7 miljoen gulden. Eenzelfde fonds dat ook in 2006 ingezet zou worden is vervallen omdat Nederland dit jaar een fonds voor acute armoedebestrijding van ruim 8 miljoen gulden bij de USONA heeft ondergebracht. Informatie hierover is te lezen op Externe link www.usona.an. Voorstellen kunnen tot 7 augustus worden ingediend.

Plaatsvervangend Vertegenwoordiger van Nederland in de Nederlandse Antillen, Vincent Stokman, is vrijdag 7 juli op de locatie Salsbachweg (het vroegere Mgr. Verriet Instituut) door onder andere de algemene directeur van de SGR, Ed Eleonora, rondgeleid. Daar ontmoette hij ook bewoonster Eugenia Djaoen, liggend in haar nieuwe en comfortabele bed.