Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 12 juli

Fryslân, 12-07-2006 o Politieberichten van dinsdag 11 juli 07.00 uur t/m woensdag 12 juli 07.00 uur.
Leeuwarden: nieuwe beelden op internetsite Plysjepost

De politie heeft nieuwe beelden op de internetsite van Plysjepost geplaatst. Op de site zijn deze keer beelden te zien van twee gestolen boten, een winkeldief en van een ramkraak bij Electroworld in Franeker. In de vorige interneteditie van Plysjepost besteedde de politie ook al aandacht aan deze elektronicazaak. Toen werden er beelden getoond van een andere inbraak.

De eerste interneteditie van Plysjepost op 23 juni bleek bijzonder succesvol. Dankzij de vele tips kon toen de identiteit van twee nestrovers en twee inbrekers worden vastgesteld. Ook deze keer hoopt de politie weer veel tips te mogen ontvangen.

Kollum: bliksem ingeslagen in boerderij

De politie heeft dinsdagochtend de brandweer geassisteerd nadat de bliksem was ingeslagen in een boerderij aan de W.H. van Heemstraweg. Door de bliksem sloeg er onder andere een gat in het dak, sneuvelde er een slaapkamerraam en diverse dakpannen belandden in de voortuin. De brandweer heeft nog moeten blussen omdat op het rietendak enige rookontwikkeling zichtbaar was.

Herbaijum: bromfietser gewond bij aanrijding

De politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een ongeval op de Rijksweg, waarbij een 35-jarige bromfietser uit Harlingen gewond is geraakt. Een 66-jarige automobilist uit Harlingen sloeg rechtsaf en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Bureau Ongevalanalyse van de politie Fryslân onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Leeuwarden: fietser gewond na val

De politie heeft dinsdagochtend assistentie verleend bij eenzijdig ongeval op de Schrans. Een 77-jarige fietser raakte uit balans toen een vrachtauto hem passeerde. De man kwam ten val en hij werd met vermoedelijk heupletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Harich N359: stremming door gekantelde melkauto - getuigenoproep

De politie heeft dinsdag een groot onderzoek ingesteld naar een eenzijdig ongeval op de Sudergoawei (N359) waarbij een melkauto met 33.000 liter melk kantelde. Hierdoor was de N359 vanaf 11.30 uur tot 18.30 uur in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Het politieonderzoek, het overpompen van 10.000 liter melk, het kappen van een beschadigde boom, het reinigen van het wegdek en de berging van de melkauto met groot materieel vroeg veel tijd. Provinciale Waterstaat zorgde tussen afslag Oudemirdum en afslag Rijs voor een
omleidingroute.

Vermoedelijk is de melkauto tijdens een uitwijkmanoeuvre gaan scharen en vervolgens op de zijkant tot stilstand gekomen. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder/ster van de witte bestelauto die rond 11.30 uur voor de tankauto reed, rijdend in de richting van Koudum. Ook getuigen van het ongeval worden opgroepen om via telefoonnummer 0900 8844 contact te zoeken met politie Fryslân.

De 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Scherpenzeel raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis van Sneek gebracht. Bureau Ongevalanalyse van de politie Fryslân stelde een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Het politieonderzoek wordt voortgezet.

Leeuwarden: bankstel in brand gestoken

De politie heeft woensdagochtend vroeg de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in de Molensteeg. Onbekenden hadden een oud bankstel in de brand gestoken dat op straat stond. Het vuur sloeg over naar het dak van een naast gelegen woning. Door kordaat optreden van brandweer kon erger worden voorkomen. De woning liep rook- en mogelijk waterschade op. Een 63-jarige inwoner van Leeuwarden, die eigenaar van de woning is, moet nog aangifte doen.

Leeuwarden: inbraak in woning

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Abeelstraat. Tussen dinsdagochtend en dinsdagmiddag is men vermoedelijk door insluiping binnengekomen. Er werd onder andere een spelcomputer, navigatiesysteem en een mobiele telefoon weggenomen. De 20-jarige bewoner deed aangifte.

Oosterwolde: bromfietser gewond bij aanrijding

De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de Weperpolder. Een 45-jarige automobilist uit Oosterwolde verleende geen voorrang toen hij zijn erf verliet. Een aanrijding met een 18-jarige bromfietser uit Oosterwolde die over het fietspad reed was het gevolg. De jongen liep diverse schaafwonden op. Zijn bromfiets raakte volledig vernield.

Leeuwarden: auto uitgebrand

De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een brand in een auto op een parkeerterrein van een tankstation aan de Tesselschadestraat. De 22-jarige automobiliste uit Drachten zag rook uit de motorkap komen en parkeerde de auto. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was, kon deze niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging. De muur van een naastgelegen wasstraat raakte door de brand beschadigd.