Politie Groningen

Woensdag 12 juli 2006

Provincie Groningen, 12-07-2006 o Vandaag zijn er 12 persberichten.

Groningen: dronken man vernielt ruit

De politie heeft dinsdagmiddag op de Stationsweg een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had vlak voor zijn aanhouding een ruit vernield van de busrestauratie. De verdachte werd door een biker en een motorrijder van de politie ingerekend. De Stadjer bleek verwondingen aan zijn handen te hebben. Hij werd in het politiebureau behandeld door een arts. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: Stadjers rijden op gestolen fiets

De politie heeft dinsdagmiddag op de Eikenlaan een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd op zijn fiets gecontroleerd, omdat het voertuig geen spatscherm en een vreemd slot had. Bij navraag bleek dat de fiets in november 2002 in Winschoten gestolen was. De verdachte had volgens eigen zeggen de fiets van zijn zus gekregen. Een 32-jarige man onderging dinsdagavond op het Boterdiep hetzelfde lot. Zijn fiets bleek in 2005 vanuit Assen te zijn gestolen. De verdachte verklaarde dat hij de fiets van een kennis had geleend. De fietsen werd op het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten. Beiden mochten na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op twee plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2433, aantal overtredingen: 161, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Osloweg: aantal geregistreerde voertuigen: 884, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: Hoogezandster beledigt agenten

De politie heeft dinsdagochtend op het Linnaeusplein een 37-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De verdachte reed in zijn auto voorbij twee politieagenten, die bezig waren met het afwerken van een melding. Zonder enige aanleiding beledigde de Hoogezandster de agenten door ze uit te schelden. De verdachte werd vervolgens aangehouden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden na verlaten plek ongeval

De politie heeft dinsdagochtend een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had met zijn auto op de Dierenriemstraat geen voorrang verleend aan een 28-jarige fietsster uit Groningen. De vrouw kwam via de motorkap op het wegdek terecht. Het slachtoffer werd met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto stapte nog even uit zijn auto om de vrouw op de been te helpen. Hij reed even later pardoes weg toen hij zijn auto aan de kant zou zetten. De verdachte werd na het ongeval in zijn auto in de Spicastraat aangetroffen en ingerekend. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Van het ongeval wordt een rapportage gemaakt.

Groningen: succesvolle drugsinval in woning

De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Laan van de Vrijheid bij een inval zeven verdachten aangehouden. In de woning trof de politie vijf Duitse gebruikers aan en vermoedelijk twee dealers aan. De Duitse gebruikers mochten allen na verhoor het politiebureau verlaten. Beide dealers, een 23-jarige man uit Groningen en een 29-jarige man zonder vaste woonplaats, werden ingesloten. In de woning trof de politie in totaal 120 gram heroïne en 30 gram cocaïne aan. Bij één van de Duitsers, een 36-jarige vrouw uit Oldenburg, trof de politie na onderzoek 55 gram heroïne aan. Beide ingesloten verdachten zullen vandaag nader worden gehoord.

Groningen: inbreker komt terug voor buit

De politie heeft dinsdagnacht in de Rodeweeshuisstraat een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. Politieagenten reageerden op een alarm en zagen dat in een personenauto was ingebroken. De dienders zagen dat een ruit van het voertuig was ingeslagen. De agenten vatten post bij de auto. Zij zagen tot hun stomme verbazing dat de verdachte op zijn fiets naar de auto reed en met zijn hoofd en handen door het gat in de ruit naar binnenging. De auto-inbreker werd in de kraag gevat. De man was gewond aan zijn handen. Op zijn rugzak troffen de agenten restanten glas aan. De verdachte werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De auto werd afgesleept.

Groningen: politie neemt minibikes af na overlast

De politie heeft dinsdagavond in het bos aan het Spakenpad twee minibikes in beslag genomen. De politie reageerde op diverse meldingen van buurtbewoners, die overlast hadden van scheurende brommers. Bij het natuurgebied Kardinge troffen de agenten een groep jeugd aan. Bij het zien van de politie pakten twee jongens van 11 en 12 jaar, beiden uit Groningen, hun minibike en renden hiermee het bos in. Zowel de knapen als de minibikes werden in het bos aangetroffen. De kleine voertuigen werden in beslag genomen.

Hoogkerk: veel te snel

De politie heeft gisteren het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige inwoner van Hoogezand, nadat hij de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur had overschreden. De man reed met hoge snelheid over de A7 tussen Marum en Groningen en had niet in de gaten dat hij werd gevolgd door een onopvallende politiesurveillance. Hij werd daarbij geklokt met een snelheid van ruim 170 kilometer per uur. De bestuurder werd bij Hoogkerk tot stilstand gebracht. Hij verklaarde dat zijn snelheidsmeter mogelijk defect was.

Een 41-jarige Groninger kon gisteren eveneens op zoek naar alternatief vervoer. Hij haalde op de A7 bij Hoogezand met forse snelheid een onopvallende politieauto in. De man trapte daarop het gaspedaal nog dieper in en bracht de snelheidsmeter tot zon 180 kilometer per uur. Daarbij bleef hij een aantal keren pal op de achterbumper van voorgangers rijden. Ook de Stadjer kon zijn rijbewijs inleveren.

Nieuwe Pekela: gewond bij aanrijding

Een 29-jarige inwoner van Nieuwe Pekela raakte gistermiddag gewond bij een aanrijding op de provinciale weg N366 ter hoogte van zijn woonplaats. De automobilist had te laat gezien dat het verkeer voor hem afremde in verband met wegwerkzaamheden. De Pekelder botste met zijn bestelbus achterop de auto van een 21-jarige man uit Vlagtwedde. De veroorzaker van de aanrijding werd met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Kropswolde: ruiter vast na ruzie

Een 40-jarige ruiter uit Kropswolde is gisteravond aangehouden na een uit de hand gelopen ruzie met kitesurfers op het strand van het Zuidlaardermeer bij zijn woonplaats. Volgens de kitesurfers zou de ruiter diverse keren met zijn paard op hun zijn ingereden. De ruiter werd aangehouden na een achtervolging door de politie. De problemen bij het meer ontstonden toen de ruiter met enkele andere ruiters op het strand over de lijnen van de kite, een levensgrote vlieger, heen waren gereden. Hierop ontstond een woordenwisseling met de eigenaren van de kite, een 25-jarige man uit Wildervank en zijn broer. De ruiter zou als reactie een aantal keren zijn paard hebben aangespoord en op beide Wildervanksters zijn ingereden. Deze konden volgens eigen zeggen nog net opzij springen. Toen de gealarmeerde politie aankwam, galoppeerden de ruiters weg. De 40-jarige stopte in eerste instantie wel op verzoek van een agent, maar gaf het dier opnieuw de sporen. Een achtervolging met de politieauto door het bos had aanvankelijk geen resultaat. De ruiters werden enige tijd later opnieuw gesignaleerd op de Woldweg. De 40-jarige werd aangehouden en ingesloten. Beide Wildervanksters hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag of zware mishandeling. De politie doet nader onderzoek.

Hoogezand: moe en dochter op dievenpad

Een 31-jarige moeder en haar 13-jarige dochter uit Slochteren liepen gisteren in Hoogezand tegen de lamp terwijl ze op dievenpad waren. Beiden hadden in een kledingzaak een beveiligingslabel van een broek gehaald. Terwijl dochterlief met de ongelabelde broek de winkel uitliep, hing moeder een nog wel beveiligd exemplaar terug in het rek. Personeel ontdekte in die broek echter het verwijderde label en wist de dochter te achterhalen. In een tas bleken nog meerdere kledingsstukken te zitten, gestolen in een andere zaak. Op het politiebureau kwamen bovendien enkele oude schoenen uit een tas tevoorschijn. Het schoeisel waar het meisje op liep, bleek geheel nieuw en eveneens gestolen. Moeder en dochter mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.