Ingezonden persbericht


Nr. 08
12 Juli 2006

Rainbow Bible Award zoekt deelnemers

Vakkundige jury beoordeelt inzendingen

Haarlem, 12 juli -Vanaf heden zijn inzendingen voor de Rainbow Bible Award welkom. Deze Award van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is bestemd voor de beste nieuwe bijbelwebsite. Een jury bestaande uit onder andere Jan Greven (oud-hoofdredacteur Trouw), Maurits-Jan Groen (MSN Search), Marloes Keller (IKON) en Hannah van Dorssen (Protestantse Kerk in Nederland), zal dit jaar de inzendingen voor de Rainbow Bible Award beoordelen.

De juryleden zijn deskundig in één of meerdere disciplines zoals theologie, (multi)media en jongeren. Deze variëteit aan kennis en ervaring geeft de jurering een zeer waardevolle dimensie. Op www.rainbowbible.nl wordt de jury nader voorgesteld.

Thema
Dit jaar wordt iedereen uitgedaagd een vernieuwende bijbelwebsite te ontwerpen met als thema 'Feesten in de Bijbel'. Daarmee sluit de wedstrijd aan bij het thema van de tweede Bijbel10daagse, die eind oktober plaatsvindt. De doelstelling van de Award is om de bekendheid van de Bijbel op het internet te vergroten. Deelnemers kunnen zich tot 15 september 2006 aanmelden via www.rainbowbible.nl. De jury kiest vervolgens uit alle inzendingen de beste website.

Samenwerking
In 2005 werd de Rainbow Bible Award voor het eerst uitgereikt. De winnaar was Jeroen Krijnsen met de website www.krijnsen.nl/cms, een technisch sterke en mooi vormgegeven website met bruikbare en handige informatie over de Bijbel. Nummer 2 en 3 waren de websites www.degraankorrel.nl/bijbel en www.gebedgevraagd.nl/desjofar. Verder ontving www.erbijbel.nl, ingezonden door Steven Voorn, een eervolle vermelding. Inmiddels is het NBG een samenwerking opgestart met deze laatste websitemaker.

Prijsuitreiking
Op 27 oktober zal de Rainbow Bible Award uitgereikt worden in de Westerkerk in Amsterdam. De prijsuitreiking maakt deel uit van de feestelijke opening van de Bijbel10daagse. De Bijbel10daagse vindt dit jaar plaats van 27 oktober tot en met 6 november 2006. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.bijbel10daagse.nl.

----------
Noot voor redactie (