3 e persbericht van woensdag 12 juli 2006

Eindhoven, 12-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Veldmaarschalk Montgomerylaan is tussen dinsdag 20.00 uur en woensdag 8.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf (52-LG-VX).

Helmond: Politie houdt verdachte van inbraak aan

De politie heeft woensdagavond rond 18.15 uur bij zijn woning in Helmond-Centrum een man van 26 jaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 14.30 uur betrokken is geweest bij een inbraak in een bedrijfshal aan de Kanaaldijk Noord Oost. Daarbij is een nog onbekende hoeveelheid metalen drankflesjes weggehaald. Op basis van het signalement van de auto die bij de inbraak betrokken was, kwam de politie terecht bij de 26-jarige verdachte. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie arresteert lastige dronken man

De politie heeft woensdagmiddag rond 13.30 uur een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een winkel aan de Torenstraat. Hij was onder invloed van alcohol uit de zaak gezet en was het daarmee blijkbaar niet eens. Hij pakte een stoel en gooide die door de zaak, waarbij een aantal glazen sneuvelde. De man is na zijn aanhouding meegenomen naar het bureau en met een proces-verbaal weer heengezonden.

Helmond: Bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft woensdag snelheidscontroles gehouden op de Varenschut en de Engelseweg. Tussen 9.10 en 12.15 uur reden op de Varenschut 135 van de 1290 gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u. Op de Engelseweg werd tussen 13.20 en 15.30 uur gecontroleerd. Van de 1617 gecontroleerde voertuigen reden er 61 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Mierlo/Rosmalen: Politie arresteert verdachte van doorrijden na aanrijding

De politie heeft woensdag in Rosmalen een man van 25 jaar uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op vrijdagavond 16 juni rond 20.00 uur met zijn auto een aanrijding heeft veroorzaakt en vervolgens is doorgereden (zie ook 2e persbericht van zaterdag 17 juni 2006). De politie is na onderzoek achter de identiteit van de verdachte gekomen. Woensdag werd hij in Rosmalen aangetroffen en aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Reusel: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 10.15 en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Wilhelminalaan en de Postelsedijk. Van de in totaal 988 gecontroleerde voertuigen reden er 141 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u. Dat was op een gedeelte van de Postelsedijk waar tijdelijk 30 km/u gereden mag worden in verband met wegwerkzaamheden. Normaal mag daar 50 km/u worden gereden.

Best: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Waal is een onbekende hoeveelheid geld uit een geldkistje weggehaald. Dat gebeurde tussen dinsdag 21.00 uur en woensdag 16.30 uur. Een raam aan de zijkant van het pand is opengebroken.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan De Steenzager zijn onder meer een laptop, een dvd-speler en een fotocamera weggehaald. Dat gebeurde tussen dinsdag 20.00 uur en woensdag 10.30 uur. Een ruit van de achterdeur is ingeslagen.