Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

SPECTACULAIRE OPENING EK WIELRENNEN JUNIOREN 2006

Woensdag 12 juli aanstaande vindt vanaf 19.00 uur de officiële opening van EC Cycling 2006 plaats op de Bongerd in Heerlen. De openingsceremonie van het Europese Kampioenschap Wielrennen Junioren gaat gepaard met een fiets informatie markt en optredens van Extreme Bike Team, KWV de Heidebloem, Jongleer Collectief Limburg, 't Brabants Fietsharmonisch Orkest, Politie Bike-Team Zuid-Limburg en de avond wordt feestelijk afgesloten met een spetterend optreden zangeres Do. De toegang voor dit evenement is geheel gratis.

Om 19.00 uur zullen de deelnemende ploegen vertrekken vanaf het Burgemeester van Grunsvenplein richting de Bongerd alwaar zij zich zullen presenteren aan het publiek en worden toegesproken door onder andere de burgemeesters van de organiserende gemeenten.

Daarna zal Kunstwielrijdersvereniging De Heidebloem een demonstratie kunstwielrijden geven. Kunstwielrijden is een sport waarbij op een fiets kunsten worden vertoond. Deze acrobatiek op twee wielen wordt gevolgd door een demonstratie eenwieler trial door Jongleer Collectief Limburg.
Zij zullen laten zien wat je zoal kunt doen met een unicycle. Niks is hun te gek, of het nou een trap is of een auto, ze gaan er gemakkelijk met hun eenwieler overheen.

Vervolgens komt het Politie Bike-Team Zuid-Limburg een demonstratie geven. Drie agenten en een 'boef' laten zien hoe de politie te werk gaat op hun mountainsbikes. Ze demonstreren de technieken die ze in het echt toepassen. Zo kun je zien dat de tweewieler niet alleen als vervoermiddel wordt gebruikt, maar bijvoorbeeld ook als afschermmiddel of zelfs als wapen.
Nadat de crimineel is ingerekend zal het Extreme Bike Team aantreden. Het Extreme Bike Team is eind 2003 opgericht en wordt gevormd door drie rijders in de disciplines BMX-dirtjump, BMX-flatland en Mountainbiketrial. Door hun krachten te bundelen, weten zij een spectaculaire show neer te zetten waarin het uiterste op het gebied van fietsbeheersing wordt gedemonstreerd. De rijders zijn al jaren professioneel met hun sport bezig, in het wedstrijdcircuit én als showrijders op grote evenementen. Daardoor weten ze feilloos hun manoeuvres in te schatten, zonder daarbij onnodige risico's te nemen.

Tijdens deze diverse demonstraties is er ook een markt waar diverse fietsfabrikanten en -organisaties zich zullen presenteren. Bovendien is er voor de jeugd een BMX clinic. Hier kunnen zij onder de vakkundige begeleiding van een professionele instructeur truukjes op een crossfiets uitproberen.

De officiële openingsmanifestatie zal worden afgesloten door de Valkenswaardse zangeres Do. Do is vooral bekend van haar nummer 1 hit (in Nederland, Candada, Australie en vele andere landen) " Heaven". Het optreden dat Do zal geven op de Bongerd in Heerlen is een van de allereerste optreden sinds de release van haar tweede album "Follow Me" dat op 19 juni jl. is uitgebracht. Ze zal zeker ook haar laatste singel "Beautiful Thing" ten gehore brengen, die hard op weg is naar de top van de Nederlandse hitparades

---

Meer informatie ten behoeve aan de pers,
Gemeente Heerlen, afdeling sport en recreatie, Jos Knoop 045-5604553

(Abraxas Culturele Evenementen, Fiedel van der Hijden 06-54646285)

---- --