Systemation en GT Software sluiten distributeursovereenkomst

Met Ivory Service Architect krijgt het mainframe een actieve rol in een Service Oriented Architecture (SOA)

GOUDA/ATLANTA, 20060712 -- GT Software, Inc. een toonaangevende leverancier van mainframe software-oplossingen voor 'rapid SOA development' en Systemation, een IT-dienstverlener, die gespecialiseerd is in Applicatie Integratie, SOA en Web Services, hebben vandaag een distributeursovereenkomst voor de Benelux gesloten. IBM-mainframegebruikers in de Benelux krijgen dankzij deze overeenkomst toegang tot Ivory® Service Architect, de geavanceerde grafische SOA-ontwikkelomgeving van GT Software. Met deze software-ontwikkelomgeving kunnen organisaties vanuit hun bestaande mainframe hardware, applicaties en data, op zeer snelle wijze web services ontwikkelen die vervolgens zonder verdere aanpassingen in een Service Oriented Architecture (SOA) kunnen worden gebruikt.


Een uniek kenmerk van Ivory is dat het ontwikkeld is om gebruikt te worden door mainframe systeemontwikkelaars. Deze krijgen de beschikking over grafische orkestratiefuncties waarmee mainframe transacties, applicaties en data gebruikt kunnen worden om enkelvoudige en samengestelde (composite), multi-step en multi-operations business services te genereren. Ivory is bijzonder gebruiksvriendelijk en kan binnen een halve dag door een mainframe systeemontwikkelaar worden geleerd en in gebruik genomen.
Ivory Service Architect bevat een tweetal hoofdcomponenten: Ivory Studio en Ivory Server. De combinatie van deze componenten stelt mainframe systeemontwikkelaars in staat complete business services te creëren.
Dale Vecchio, Research Vice President van Gartner merkt hierover het volgende op, "De mainframe applicatie portfolio van organisaties vertegenwoordigt omvangrijke investeringen. Om die investeringen verder te kunnen benutten, moeten organisaties deze applicaties op basis van een service oriented architecture herstructureren en uitbreiden. Daarbij staat een ding vast: Je kunt niet simpelweg je route naar de toekomst gaan zitten coderen."

"Onze rapid SOA development tools zijn specifiek ontworpen om mainframe systeemontwikkelaars meer dan alleen maar web services vanuit het mainframe te laten leveren," aldus Rob Morris, Senior Vice President Marketing en Strategy van GT Software. "Met Ivory, kan een organisatie snel en gemakkelijk de volledige functionaliteit van zijn mainframe resources in een SOA onderbrengen."


Ivory - Een mainframe gebaseerde IDE en server tools voor een SOA
Met Ivory Service Architect, dat bestaat uit Ivory Studio en Ivory Server, kunnen systeemontwikkelaars vanuit bestaande mainframe applicaties op een snelle en eenvoudige wijze enkelvoudige en samengestelde (composite), multi-step en multi-operations business services genereren en deze als web services publiceren. Vervolgens heeft Ivory een high-performance runtime engine ter besschikking om deze business services uit te voeren.

Ivory Studio bevat een grafische IDE (integrated development environment) die mainframe systeemontwikkelaars in staat stelt alle mainframe transacties, applicaties of data, alsook web services te benutten om enkelvoudige en samengestelde (composite), multi-step en multi-operations business services te genereren. Met behulp van een grafische drag-and-drop omgeving, die beschikt over krachtige visualisatie- en orkestratiefuncties worden web service inputs en outputs gedefininieerd.
Vervolgens wordt het multi-step proces gemodelleerd om de service te implementeren. Met Ivory Studio is het mogelijk mainframe business services te bouwen die het juiste niveau van granulariteit hebben. Op die manier wordt het hoogst mogelijke niveau van hergebruik bereikt bij het samenstellen van services.

Ivory Server bestaat uit een high-performance SOAP processor, een business service flow processor en een centrale repository voor WSDL discovery. Ivory Server kan op het mainframe draaien onder CICS of als een started task. Daarnaast kan Ivory Server ook buiten het mainframe op een Windows platform draaien. Deze flexibiliteit qua architectuur biedt organisaties de mogelijkheid services slechts een keer te hoeven ontwikkelen om ze vervolgens uit te voeren waar dit het meest zinvol is. Zo kan de verwerkingskracht van het mainframe volledig binnen een SOA worden benut.
Informatie die gepubliceerd wordt via Ivory Studio, waarbij 3270, CICS, IMS en mainframe data wordt benaderd, wordt door Ivory Server direct verwerkt in de betreffende native omgeving. De server ontvangt SOAP requests, activeert de business flow die tevoren in Ivory Studio daarvoor is gedefinieerd en formatteert de SOAP response.


Volledige integratie met de AmberPoint en Systinet oplossingen
Implementatie van een SOA in een organisatie vereist een vergaande integratie tussen een grote verscheidenheid aan IT platformen en services. Daarom ondersteunt Ivory diverse kerntechnologieën die er voor zorgen, dat een service direct herkenbaar en bruikbaar is binnen een SOA. Dit garandeert dat op mainframes gebaseerde services als een actief en integraal onderdeel van de totale service architectuur functioneren.
Om dit 'SOA ecosysteem volledig te kunnen benutten heeft GT Software Ivory standaard al voorzien van integratie met de technologieën van de volgende toonaangevende leveranciers van SOA-oplossingen:
* AmberPoint, een leverancier van SOA runtime governance software. Ivory is kent een volledige integratie met de AmberPoint software zodat zeker wordt gesteld dat management en service policies zonder handmatige tussenkomst automatisch worden afgedwongen.
* Systinet (onderdeel van Mercury). De Systinet Registry levert de basis voor SOA governance en lifecycle management. Nieuwe services worden automatisch in de registry vastgelegd om daarmee te voldoen aan de policies van een organisatie. Ook hier is geen handmatige tussenkomst vereist.


Over Systemation:

Systemation levert organisaties geavanceerde IT-oplossingen waarmee de IT-architectuur, processen, applicaties en infrastructuur kunnen worden geoptimaliseerd en gemoderniseerd.
Systemation richt zich op twee gebieden:
* Applicatie Integratie & Web Services (met een speciale focus op Services Oriented Architectures)
* IT Infrastructure & Operations Management.
Systemation biedt organisaties een compleet dienstenspectrum op deze gebieden. Van toepasbaarheidsonderzoek en business case analyse tot implementatie en systeemonderhoud.
De state-of-the-art solutions oplossingen van Systemation zijn gebaseerd op softwareproducten van internationaal toonaangevende leveranciers als GT Software en worden gekarakteriseerd door flexibiliteit, gebruiksgemak en last-but-not-least een maximale return on investment.
Systemation is gevestigd in Gouda (Nederland) en kan onder andere worden bereikt via www.systemation.nl, telefoonnummer. (+31) (0)18 269 9129 of via info@systemation.nl

Over GT Software:

GT Software is opgericht in 1982 en heeft haar hoofdkantoor in Atlanta (USA) (www.gtsoftware.com).
GT Software is marktleider op het gebied van 'rapid SOA development solutions'. Met deze software-oplossingen kunnen bestaande mainframe resources maximaal worden benut, door het mainframe een actieve rol te geven in SOA initiatieven. Met de functionaliteit die GT Software biedt, kunnen mainframe systeemontwikkelaars snel en gemakkelijk mainframeprocessen modelleren, automatiseren en uitbreiden om ze vervolgens als kerncomponenten in te zetten in enterprise SOA-oplossingen.
Met wereldwijd meer als 2.000 installaties levert GT Software kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en kosteneffectieve oplossingen aan vooraanstaande organisaties over de gehele wereld waaronder vele Fortune 1000 ondernemingen.