Ingezonden persbericht


Systemec kiest voor online backup van BackupAgent

Delft, 13 juli 2006 - De Limburgse Internet Service Provider Systemec BV start met het aanbieden van een online backup dienst aan haar klanten. Het heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met BackupAgent BV, de innovatieve leverancier van online backup software en services uit Delft.

BackupAgent BV biedt een softwareplatform, waarmee Internet Service Providers (ISPs) in staat gesteld worden om een eigen backup server in te richten, waarnaar zakelijke klanten online backups kunnen maken. Op deze manier kunnen ISPs een eigen online backup dienst leveren als aanvulling op het bestaande portfolio. BackupAgent kent een aantrekkelijk software licentie model, waardoor het voor ISPs betrekkelijk eenvoudig wordt gemaakt om een online backup server in te richten.

Eindgebruikers kunnen dagelijkse online backups maken van hun bedrijfskritische data. Automatisch kan belangrijke data als Outlook-email, de System State en de server applicaties Exchange en SQL Server gebackupped worden, zonder dat de gebruiker hier nog omkijken naar heeft. De data gaat over het internet naar een beveiligde externe locatie.

Jos Derkx, directeur van Systemec uit Venlo: "Een dienst als deze is een uitstekende aanvulling op onze diensten portfolio. We hebben voor 'Systemec Remote Backup' naar verschillende backup software leveranciers gekeken, maar BackupAgent had de meest gebruiksvriendelijke software en het aantrekkelijkste prijsmodel. Daarnaast biedt BackupAgent veel functionaliteit aan de eindgebruiker, maar ook een eenvoudige Management Console, voor het monitoren van de backups van onze klanten".

Roland Sars, commercieel directeur van BackupAgent BV: "Systemec is een interessante partij om mee samen te werken. Ze hebben een vooruitstrevende visie, waardoor onze online backup oplossing uitstekend in hun portfolio past. Daarnaast zijn ze locaal sterk vertegenwoordigd onder de MKB in Limburg."


- Einde persbericht -

Over BackupAgent BV
BackupAgent BV (www.backupagent.com) is een innovatief bedrijf dat zich bezighoud met haar online back-upoplossing 'BackupAgent'. De dienst is in 2003 geĂŻntroduceerd, en stelt ISPs in staat een eigen online backup dienst in te richten, onder eigen naam en merk. BackupAgent wordt inmiddels aangeboden door de SURFnet, InterNLnet, Priority Telecom en Paradigit. Tevens distribueert ACAL Nederland BV de dienst en zijn er tientallen Value Added Resellers die de dienst aanbieden aan hun klanten. BackupAgent werkt met strategische partners als de Technische Universiteit Delft om een optimale dienstverlening te kunnen bieden. De belangrijkste eigenschappen van de back-updienst is de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. BackupAgent is gevestigd in Delft en heeft 11 medewerkers.

Over Systemec BV
Systemec BV (www.systemec.nl) is o.a. een zakelijke full-service Internet Service Provider (ISP) welke geavanceerde oplossingen aanbiedt voor Internet toegang en aanverwante vraagstukken. Wij kunnen in al uw zakelijke Internet vraagstukken voorzien, van het registreren van domeinen t/m het leveren van Internet verbindingen alsmede website ontwikkeling en de hosting van uw website of zelfs uw gehele serverpark. Tevens installeren en beheren wij complete netwerken en serverparks van MKB-bedrijven en overheidsinstellingen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Roland Sars
Commercieel directeur BackupAgent BV
e.: roland@backupagent.com
t.: 015-2574700