Deelgemeente Prins Alexander Rotterdam


Nieuwsbrief van het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Prins Alexander. In deze nieuwsbrief staan de representieve activiteiten van het dagelijks bestuur.

Aan de media en leden van de deelraad,

Voor u ligt de wekelijkse nieuwsbrief van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Prins Alexander. In deze nieuwsbrief staan de representatieve activiteiten van het dagelijks bestuur. De brief ontvangt u direct na de vergadering van het dagelijks bestuur.

REPRESENTATIE DB

Op 13 juli om 10.00 uur reikt Paul Paulusma,
portefeuillehouder Wijkveiligheid, in winkelcentrum Alexandrium aan 43 ondernemers het certificaat "Deelname aan de veiligheidstraining" uit. Deze ondernemers en hun personeel hebben meegedaan aan de training Winkeldiefstalpreventie en omgaan met winkelcriminaliteit. Deze trainingen vormen een onderdeel van het project Keurmerk Veilig Ondernemen. Samenwerken om de veiligheid van het winkelgebied te verbeteren is één van de hoofdbestanddelen van dit veiligheidsproject. De ondernemers en hun medewerkers weten na de training hoe zij op een preventieve en veilige wijze winkeldiefstal kunnen beperken. Zij hebben geleerd lastig en agressief gedrag van klanten te herkennen en hoe zij daar het beste op kunnen reageren. Zij hebben inzicht in de bevoegdheden en handelswijze van de toezichthouders, beveiligingsdienst en de politie. In totaal worden dit jaar 940 mensen getraind. Tot nu toe hebben ruim 600 personen de training gevolgd. Het project is vorig jaar in juni gestart en loopt tot eind december 2007


---

---
////////////////////