Gemeente Delft

Thema '400 jaar Rembrandt ontmoet (Ver)meer' op Historische Schepen.

Van 16 t/m 20 juli doen 18 historische zeil- en motorschepen Delft aan.

Op de zondag rond 16.00 uur komen de schepen aan in de Zuid-Kolk van Delft. In een bijzondere ambiance, vanaf het dek van de historische schepen is er 's avonds 16 juli van 20.00 tot 22.00 uur een speciaal programma met jazz muziek en gedichten verzorgd door het Delfts Poëzie genootschap Zwarte Inkt.

In de jaren zestig vertrouwden Wayne Shorter en Herbie Hancock hippe en meedogenloos groovende jazz aan het vinyl toe. Het Cool Bop Kwintet laat originals als Black Nile en Dolphin Dance herleven in stijlvaste interpretaties.

U kunt zelf ook optreden. Gedichten rond de thema's Rembrandt of (Ver)meer of scheepvaart kunnen tot 7 juli ingestuurd worden naar zwarteinkt@yahoo.com. De beste inzenders mogen hun werk voordragen vanaf het dek van een schip.

Iedereen is welkom om te luisteren en te flaneren aan de Hooikade.

Rembrandt ontmoet Vermeer

De historische schepen beginnen hun vaartocht in Leiden, de geboortestad van Rembrandt. Vervolgens vaart de vloot over het eeuwenoude vaarwater de Vliet naar Leidschendam, Delft, de stad van Vermeer. Vervolgens naar Dordrecht en Numansdorp. Om tenslotte met zoŽn 150 schepen bij elkaar te komen in Hellevoetsluis voor de jaarlijkse reünie.


**********