Gemeente Delft

Gezocht! enthousiaste creatievelingen voor open podium op historische schepen

Creatievelingen die de scheepsdekken van 20 historische zeil- en motorschepen als podium willen gebruiken zijn van harte welkom op het moment dat de vloot vanaf zondag 16 juli (eind van de middag aankomst), 17,18, 19 en 20 juli Delft aandoet. Dit is de kans dat Delftse gezelschappen zich kunnen manifesteren.

Te denken valt aan creatieve uitingen in de breedste zin van het woord die verwijzen naar het themaŽ400 jaar Rembrandt ontmoet (Ver)meerŽ: bv. toneel-, fotovoorstellingen, filmvoorstellingen, muziekuitingen, (break)dance, graffiti, lezingen, kinderverhalen, beeldende kunst of acrobatiek.

De gemeente Delft draagt dit initiatief een warm hart toe en ondersteunt de organisatoren. Dergelijke evenementen op het water passen binnen de ambities die de gemeente heeft met de Delftse vaarwegen.

Thema Ž400 jaar Rembrandt ontmoet (Ver)meerŽ op Historische Schepen. De historische schepen beginnen hun vaartocht in Leiden, de geboortestad van Rembrandt. Vervolgens vaart de vloot over het eeuwenoude vaarwater de Vliet naar Leidschendam, Delft, de stad van Vermeer. Vervolgens naar Dordrecht en Numansdorp. Om tenslotte met zoŽn 150 schepen bij elkaar te komen in Hellevoetsluis voor de jaarlijkse reünie.

Contact

Kunstgezelschappen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich vóór 14 juni aanmelden bij Knapzakvaart, Fred van Beelen, telefoonnummer 06-24720090, e-mail info@knapzakvaart.nl, www.rembrandtontmoetvermeer.nl

Reünie Historische schepen

De aanleiding voor bovengenoemde vaartocht is de jaarlijkse reünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB). De leden van de LVBHB, enthousiaste scheepseigenaren, maken zich hard voor het behoud van hun Nederlands varend erfgoed. Uiteindelijk komen in Hellevoetsluis zoŽn 150 Nederlandse bedrijfsvaartuigen (o.a.klippers, tjalken, sleepboten, motorschepen) bij elkaar.


**********