Politieberichten Eemland noord, 10.40 uur

Utrecht, 16-07-2006

Dronken automobilist

BAARN Een 41-jarige automobilist uit Baarn trok zaterdag rond 18.00 uur de aandacht van surveillerende agenten, omdat hij met hoge snelheid over de Lepelaarstraat reed. Ook wandelaars attendeerden de agenten op zijn rijgedrag. Op de Kluutstraat volgde een stopteken en een blaastest. De uitslag van deze test was aanleiding voor een ademanalyse. Daaruit kwam een alcoholgebruik van 765 ug/l naar voren. Dit resulteerde in een rijverbod van 9 uur en het invorderen van het rijbewijs.

Opstandige treinreiziger

BAARN Twee conducteurs en twee treinreizigers hebben vrijdag rond 20.00 uur gezamenlijk een opstandige treinreiziger aangehouden. De 20-jarige man uit Almere kon in de trein geen vervoersbewijs tonen. Hij viel hierop de conducteur aan en stompte hem een paar keer in het gezicht. Eendrachtig werd hij door andere aanwezigen in de trein overmeesterd en bij het treinstation in Baarn aan de politie overgeleverd.

Dronken bromfietsbestuurder

SOEST Op de Steenhoffstraat viel het rijgedrag van een bromfietser op. Surveillerende agenten zagen hem zondag rond 01.30 uur met hoge snelheid voorbij komen. De agenten wilden hem aanhouden en gaven een stopteken. De man keerde zij bromfiets en reed de Molenstraat in. Daar werd hij alsnog gepakt.
De 32-jarige inwoner van Soest weigerde mee te werken aan een ademanalyse en wilde ook zijn gegevens niet verstrekken. Uiteindelijk kwamen de agenten in het bezit van zijn rijbewijs, welke ook direct werd ingevorderd.