Politie Groningen

Zondag 16 juli 2006

Provincie Groningen, 16-07-2006

Groningen: dieseldieven betrapt en ingerekend

De politie heeft zaterdagmiddag aan de Driebondsweg twee Stadjers (37 en 48 jaar) aangehouden voor diefstal. Een getuige had gezien dat de twee heren jerrycans vulden met diesel uit een graafmachine die geparkeerd stond op een bouwterrein. Toen zij de agenten zagen, gingen ze er rap vandoor. Ze werden ingesloten door andere agenten en ingerekend. Bij de graafmachine stonden acht jerrycans, waarvan er vijf gevuld waren met diesel. In totaal is er circa 160 liter getapt. Beiden deden afstand van de diesel, zodat de diesel teruggegeven kon worden aan de rechtmatige eigenaar. Die doet aangifte van diefstal. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: fietsenheler aangehouden

Een 33-jarige Stadjer is zaterdagavond op de Noorderbinnensingel aangehouden voor heling en het te koop aanbieden van een fiets. Surveillerende agenten werden aangesproken door drie vrouwen die vertelden dat de man hen had gevraagd een fiets te kopen. Zij gaven de agenten een signalement en op basis hiervan kon hij in de kraag worden gevat. Hij had zijn fiets nog niet verkocht, want die had hij nog bij zich. Hij moest mee naar het bureau en mocht na verhoor weer op pad. Zonder fiets, want die werd inbeslaggenomen voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: meisje aangehouden voor belediging

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt een 16-jarige meisje uit Groningen aangehouden voor belediging. Zij werd vastgehouden door twee taxichauffeurs, omdat zij tegen een geparkeerde taxi was gefietst, waardoor schade ontstond. Een taxichauffeur wilde haar gegevens noteren in verband met de verzekering, maar zij zag dat niet zitten en fietste weg. Het lukte toegesnelde agenten wel haar gegevens te noteren, maar stak vervolgens haar middelvinger op. Zij werd aangehouden en verzette zich hevig. Op het bureau bekende ze de aanrijding en de politie maakt proces-verbaal op en een rapportage van de aanrijding.

Garnwerd: motorrijder onderuit

Een 65-jarige motorrijder uit Assen is zaterdagmiddag op de Antumerweg gewond geraakt. Hij was in een bocht onderuit gegaan door het grind dat op de weg lag. Hij werd met een pijnlijke schouder en vermoedelijk een lichte hersenschudding naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Veendam: inbreker overlopen

Een 33-jarige man uit Veendam is zaterdagmorgen aangehouden voor inbraak en diefstal. De politie kreeg een melding van een inbraak in een woning aan het Oranjepark, waarbij de verdachte overlopen was. Hij werd achtervolgd door bewoners. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze de verdachte, en zijn achtervolgers, in de Ds Petegemstraat lopen. Hij werd ingerekend. In zijn plastic tas zat een aantal sieradenkistjes. Deze zijn door de politie inbeslaggenomen. Een beautycase was al afgepakt door een van de getuigen. Hij had een deur met geweld opengebroken en is op die manier de woning binnen gekomen. De verdachte werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Heiligerlee: Pool beboet

De politie heeft zaterdagavond op de A7 bij Heiligerlee een 26-jarige automobilist uit Polen beboet. Hij reed 156 km/uur, terwijl 120 km/uur was toegestaan. Hij werd staandegehouden en kreeg een bekeuring. De 198 euro betaalde hij direct, waardoor hij zijn weg mocht vervolgen.

Veendam: vechtpartij leidt tot aanhoudingen

Drie mannen uit Veendam zijn zaterdagavond aangehouden voor openlijke geweldpleging. Agenten kregen een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. Toen ze langs reden, vloog er net een tafel en een stoel naar buiten. In het pand waren twee mannen aan het vechten. De 25-jarige verdachte werd ingerekend voor openlijke geweldpleging. Hij verzette zich bij zijn aanhouding, maar kon onder controle worden gehouden. Een 21-jarige Veendamster ging de 25-jarige achterna. Hij kreeg van een agent te horen dat hij in het pand moest blijven, maar daaraan gaf hij geen gehoor. Hij duwde een tafel opzij en ook hij werd ingerekend. Diverse omstanders bemoeiden zich met de aanhoudingen. Zij werden gevorderd zich op afstand te houden. Een 27-jarige deed dat niet, probeerde een van de agenten te lijf te gaan, maar kon door een andere agent worden tegengehouden. De twee arrestanten werden naar het politiebureau gebracht. Korte tijd later verscheen de 27-jarige zich, samen met een 21-jarige vriend, op het politiebureau. Zij gingen niet eerder weg dan dat ze hun 21-jarige vriend mee mochten nemen. De 27-jarige bleef zich vervelend gedragen, volgde geen enkele vordering op en ook hij werd in de cel gezet. De drie heren werden ingesloten voor nader onderzoek.

Provincie: alcomobilisten raken rijbewijs kwijt

De politie heeft zaterdagnacht van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd, omdat ze te diep in het glaasje hadden gekeken. Een 49-jarige automobilist uit Groningen viel door de mand toen hij aan een blaastest werd onderworpen. De test wees uit dat hij alcohol had gedronken en op het politiebureau bleek dat jij 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Een 30-jarige automobiliste uit Nieuwe Pekela viel door de mand op de Beertsterweg in Winschoten. Een blaastest wees uit dat zij alcohol had gedronken en op het politiebureau bleek dat zij
1,4 promille alcohol in haar bloed had. Ook zij moest haar rijbewijs afstaan. Van beide automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1238, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Den Ham, Sietse Veldstraweg: aantal geregistreerde voertuigen: 189, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 809, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.