Politieberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 16-07-2006

Winkeldief tracht te ontkomen

AMERSFOORT Bij een supermarkt aan het Neptunesplein nam zaterdag rond 18.00 uur een man een fles drank weg. Aan de hand van het signalement traceerde de politie hem even later op de Lemairestraat. In eerste instantie werkte de verdachte, een 29-jarige Amersfoorter keurig mee. Nadat winkelpersoneel hem als de dief had aangewezen, ging de man er echter plotseling vandoor. Een agent wist hem na een forse sprint in te halen. Hierop volgde een worsteling, waarbij de situatie door de aanwezigheid van een groep bekenden dermate bedreigend werd dat de agent pepperspray gebruikte. Hierop kon de verdachte alsnog worden overmeesterd.

Tweetal pleegt vernielingen

AMERSFOORT Op het Masker hield de politie twee mannen (42-jarige inwoner van Zaandam en een 33-jarige inwoner van Bergen) aan nadat zij vernielingen hadden gepleegd. Het tweetal trapte zondag rond 00.30 uur in korte tijd enkele spiegels van autos, sloegen een ruit in en vernielden een tuinhek, brievenbus en een bloembak. Buurtbewoners belden hierop de politie. Toen de agenten met het tweetal bezig waren, wilde een van de benadeelden hen nog te lijf gaan. Dit kon worden voorkomen.

De twee zijn ingesloten voor verder verhoor. Aanleiding is nog niet bekend.

Opstandige winkelbezoeker

AMERSFOORT Bij de politie kwam vrijdag rond 17.45 uur de melding binnen van een opstandige dronken klant in een winkel aan het Neptunesplein. De man, een 47-jarige Amersfoorter, hield zich volgens getuigen agressief en intimiderend op. Op straat werd de man aangehouden. Hij volgde de bevelen van de politie niet op en pleegde verzet toen hij door de agenten meegenomen werd naar het politiebureau. De Amersfoorter is later op de avond weer in vrijheid gesteld.

Oplichter opgepakt

AMERSFOORT Een 26-jarige Amersfoorter is dit weekend gehoord over een oplichtingszaak. De man had zogenaamd een woning te huur. Hiervoor moest wel een voorschot van 1.100 euro betaald worden. De nieuwe huurder kreeg argwaan toen hij in de krant las dat hetzelfde pand verkocht was. De politie wist vervolgens de huurbaas te traceren en aan te houden.

Veel gedronken

AMERSFOORT Een 51-jarige bestuurder uit Bunschoten is vrijdag rond 18.30 uur door de politie aangehouden. De man wilde op het Stationsplein wegrijden, maar raakte daarbij een bus. Omdat de buschauffeur hierop een alcohollucht waarnam, belde hij de politie. Uit de ademanalyse in het politiebureau kwam de meetwaarde van 1.360 ug/l naar voren. De uitslag was verrassend, omdat de man verklaarde dat hij alleen in de ochtenduren drie flesjes bier gedronken had. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.