Politieberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 16-07-2006

Bromfietser tracht te ontkomen

UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten zaterdag rond 00.45 uur twee personen zonder helm op een onverlichte bromfiets rijden. Het tweetal werd hierop aangesproken. De passagier ging keurig naast de bromfiets staan, maar de bestuurder probeerde nog snel weg te rijden. Om dit te voorkomen trok een agent hem van de bromfiets af, waarna hij werd aangehouden. In het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man, een 22-jarige Utrechter, teveel alcohol op had (735 ug/l). Hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

Rijden tijdens rijontzegging

UTRECHT Op de Oudegracht trof de politie zaterdag rond 06.20 uur een 19-jarige automobilist aan, waaraan eerder die nacht een rijontzegging was opgelegd.

De Utrechter was rond 05.00 uur al aangehouden, omdat de ademanalyse 575 ug/l aan gaf. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur, maar stapte desondanks even later weer achter het stuur. Bij zijn tweede aanhouding blies hij 415 ug/l. Door de politie is wederom een proces-verbaal opgesteld. Dit keer werd ook zijn auto in beslag genomen.

Aanhouding na geluidsoverlast

UTRECHT Door de politie is zaterdag rond 07.00 uur een 42-jarige Utrechter aangehouden. De agenten reageerden op een melding van geluidsoverlast. Omdat eerder meldingen van overlast waren binnengekomen, kreeg de bewoner een bekeuring. Hierop beledigde hij de agenten en wilde op de vuist. De man werd vervolgens in zijn woning aangehouden, nadat hij zich verzet had. Hij is naar het politiebureau overgebracht waar proces-verbaal is opgemaakt.

Inbreker aangehouden

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van woninginbraak. Om 03.30 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Voorstraat. Ter plaatsen zagen agenten een man uit de woning komen en op een fiets stappen. Een getuige had gezien dat de Utrechter de woning was binnengedrongen en vanaf de derde etage de fiets had weggenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Rijden onder invloed
UTRECHT - Een 45-jarige automobilist uit Schoonhoven is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man hard rijden over de Veldhuizerweg. Bij de staande houding bleek de man alcohol te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 1005 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren.