Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 16 juli 2006

Beginnend bestuurders onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Karmel en de Zuid Westsingel twee beginnende bestuurders betrapt op het rijden onder invloed.

Een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom blies 160 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal. De andere 24-jarige Bergenaar blies 465 ug/l Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij moet deelnemen aan een cursus "alcohol en verkeer".

Taxi zonder te betalen

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen meldde zich op het politiebureau in Bergen op Zoom een 59-jarige Belgische taxichauffeur uit Antwerpen. De man had een "klant" vervoerd vanaf het station in Antwerpen naar Bergen op Zoom. In de buurt van het Zonneplein in Bergen op Zoom wilde zijn klant even uit de taxi om te plassen. De taxichauffeur stopte en liet de man buiten zijn behoefte doen. Daarbij verloor hij zijn "klant" even uit het oog, die zich ook helemaal niet meer vertoonde. De chauffeur heeft een schadepost van ruim 59 Euro.

Beschonken bestuurder verliest macht over het stuur

OUD-GASTEL: In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 48-jarige inwoner van Roosendaal betrokken geweest bij een eenzijdig ongeval. Op de Parallelweg Noord verloor de automobilist rond 02:15 uur de macht over het stuur van zijn auto en belandde met zijn voertuig in een sloot. De brandweer heeft de Roosendaler uit zijn voertuig geholpen en met onbekend letsel is hij overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur zat en heeft een bloedproef afgenomen. De uitslag van de test laat nog even op zich wachten.

Politie houdt man aan met uitbeenmes

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Tijdens het cameratoezicht in het uitgaanscentrum werd door de politie gezien dat de man op de Bloemenmarkt iets onder zijn jas stopte en daarbij een zenuwachtige indruk maakte. Surveillerende agenten probeerden hem te controleren, maar de Roosendaler zette het op een lopen. Na een korte spurt kon hij nog op de Bloemenmarkt worden aangehouden. Tijdens zijn vluchtpoging gooide hij een uitbeenmes weg dat korte tijd later werd gevonden. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal.

Politie controleert snelheid ruim 1800 automobilisten

NIEUW-VOSSEMEER: De politie heeft zaterdag een snelheidscontrole gehouden aan de Rijksweg. 1880 automobilisten reden voorbij de radarauto. Van hen reden er 202 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

OUDENBOSCH: Bij een routinecontrole heeft de politie aan de Parklaan een 18-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden. Agenten vonden rond 21:20 uur een busje traangas in de auto van de man. Het verboden wapen is in beslag genomen. In de loop van de avond is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden onder invloed

WOUWSE PLANTAGE: Aan de Westelaarsestraat is zaterdagavond een 39-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Rond 22:15 uur kwam bij de Gemeenschappelijke meldkamer in Tilburg een melding binnen dat een auto bij een eenzijdig ongeval in een sloot terecht was gekomen. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het ademanalyseapparaat op het politiebureau blies hij een waarde van 895 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de Rotterdammer ingevorderd en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Met een rijverbod van 11 uur is hij heengezonden.

Politie houdt man aan na vernieling ruit

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag hebben politieagenten van het Bergse politie biketeam aan de Molstraat een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man koelde zijn woede rond 01:30 uur na een onenigheid in een café winkelruit. Tijdens de vernieling verwondde de Bergenaar zichzelf aan het glas. Medewerkers van de ambulance hebben de wond van de hevig bloedende man behandeld. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers