Politie Drenthe

Zondag

Assen, 16-07-2006

Politie bekeurt alcomobilisten
EMMEN Zaterdagmiddag 15 juli werd na een aanrijding op de Ermerweg een van de bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. De 21-jarige uit Nieuw Weerdinge afkomstige beginnend bestuurder blies 155 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding. Hij was niet schuldig aan het ontstaan van de aanrijding. (06-161584)

UFFELTE In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juli werd een 64-jarige vrouw uit Tuk bekeurd voor het rijden onder invloed. De vrouw reed in haar auto over de Rijksweg en blies 540 ug.l. (06-161735)

Politie houdt autodief na aanrijding aan
EMMEN Een 20-jarige autobestuurder uit Emmer Compascuum werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juli aangehouden nadat hij op de Weerdingerstraat tegen een lantaarnpaal was gebotst. De jongeman had na de aanrijding een in de kofferbak liggende fiets gepakt en was er fietsend vandoor gegaan. Na onderzoek bleek dat de auto niet verzekerd en niet apk gekeurd was.. Kort hierna kon de jongeman op een adres in Valthermond aangehouden worden. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De jongenman verklaarde de auto gestolen te hebben van zijn zuster waar hij ruzie mee had. De zaak wordt verder onderzocht. De man werd ingesloten. (06-161733)

Autobestuurder rijdt door na aanrijding met letsel

HOOGEVEEN Zaterdagavond 15 juli zijn een 49-jarige man en zijn 48-jarige vrouw gewond geraakt bij een aanrijding op de Industrieweg. Het echtpaar fietste op de Industrieweg toen ze geen voorrang kregen van een van rechts komende automobilist. De vrouw werd op haar fiets aangereden waarna ze tegen haar man viel. De veroorzaker reed hierna door. De man moest met een zware hersenschudding en hoofdwond opgenomen worden in het ziekenhuis. De vrouw kon na onderzoek in het ziekenhuis deze met diverse schaafwonden en een pijnlijke schouder weer verlaten. Na onderzoek kon de politie een 24-jarige inwoner van Hoogeveen aanhouden en insluiten als vermoedelijke dader van de aanrijding. De man had zijn auto nog geen dag op naam staan en er werd verse schade aangetroffen aan zijn auto.Kort voor deze aanrijding werd de bestuurder door de politie bekeurd voor een verlopen APK. De politie onderzoekt deze zaak. (06-161636)

Man verdacht van diefstal navigatiesysteem
EMMEN Een 25-jarige Emmenaar is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juli aangehouden als verdachte van diefstal van een navigatiesysteem. De man die na een avondje stappen met zijn vader, zich door een Emmer taxibedrijf thuis op de Elkingeslag af liet zetten, wordt ervan verdacht het op de aan de oplader, op de achterbank liggende, navigatiesysteem te hebben ontvreemd. Nadat de heren uit de taxi waren gestapt bleek dat het navigatiesysteem verdwenen was. De onder invloed verkerende zoon, die achter in de taxi had gezeten, werd aangehouden en ingesloten. Vanochtend bekende hij de diefstal en verklaarde het systeem op zijn kamer te hebben verstopt. (06-161736)

Bedrijfsinbraak
ELDERSLOO Bij een hoveniersbedrijf aan De Heetharen werd tussen zaterdag 15 juli omstreeks 16.00 uur en zondagmorgen 16 juli omstreeks 06.00 uur ingebroken. De toegangsdeur werd vernield waarna een bosmaaier en een schoffelmachine, beide met een benzinemotor, werden ontvreemd. (06-161805)

Politie houdt dief van verkeersbord aan
MEPPEL Zondagochtend 16 juli heeft de politie een 16-jarige jongeman uit Meppel aangehouden. Samen met twee vrienden fietste de jongeman, met een verkeersbord onder zijn arm, over de Burgemeester Knopperslaan. Bij het zien van de politie zetten de heren de gang erin maar konden op de Allee gestopt worden. De jongeman bekende het bord op de Gasgracht gedemonteerd en meegenomen te hebben. Er is een Halt-proces-verbaal opgemaakt. (06-161767)

Politie houdt vernielers van politieauto aan
COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 jullie vier knapen aangehouden voor de vernieling van een politieauto. Van de auto, die bij het bureau aan de Krimweg geparkeerd stond, werd een buitenspiegel vernield. Bij buitenkomst zagen de collegas het viertal, dat over de Krimweg in de richting van de Monierweg liep, angstig achterom kijken. Bij het zien van de politie namen ze de benen maar konden nog op de Krimweg aangehouden worden. Het gaat om twee, 18 en 26-jarige, Coevordenaren en twee, 18 en 28-jarige mannen uit Hollandscheveld. Na onderzoek bekende de 18-jarige jongeman uit Hollandscheveld de vernieling. (06-161754)

Politie laat jeugdigen monument schoonmaken
MEPPEL Twee jongens van 13 en een van 12 jaar oud, allen uit Meppel, hebben zaterdagavond 15 juli het Joods monument aan het Slotplantsoen met ijs besmeurd. Na een tip van een getuige werden de knapen in de omgeving aangetroffen, op de achterbank van de politieauto gezet en naar het monument vervoerd. Daar werden bij een omwonende schoonmaakmiddelen geregeld waarna de heren het gehele monument blinkend schoon hebben gemaakt. Verder werd met het drietal de afspraak gemaakt om hun daden aan hun ouders op te biechten wat door de politie gecontroleerd zal worden. (06-161651)

Politie houdt vernieler ruit aan
COEVORDEN Een 32-jarige Coevordenaar werd zaterdagavond 15 juli aangehouden als verdachte van vernieling. De man bleek een ruit van de wereldwinkel aan de Bentheimerstraat ingegooid te hebben. Op aanwijzing van getuigen kon de onder invloed van alcohol verkerende man aangehouden en ingesloten worden. De zeer agressieve man werd bekeurd voor vernieling, openbare dronkenschap en het zich niet kunnen legitimeren. (06-161684)

Politie houdt discogangers aan terzake mishandeling

TYNAARLO Een 18-jarige Assenaar werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juli aangehouden als verdachte van mishandeling. De verdachte sloeg in een discotheek aan de Vriezerweg een 19-jarige jongen uit Zuidlaren op zijn gezicht. De verdachte kreeg een dagvaarding. (06-161743)

ASSEN In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juli werd in een discotheek aan de Brink een 26-jarige Groninger aangehouden. De man had in de discotheek een 23-jarige vrouw uit Assen bij de keel gegrepen. Ook bedreigde de man een portier van de discotheek. De verdachte werd overgedragen aan de politie en ingesloten. (06-161747)

Vechtpartij deelnemers beachvolleybal
ERM In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juli zijn twee deelnemers aan een beachvolleybaltoernooi op het Ermerstrand aan de Steenbakkersweg gewond geraakt. Een van de jongens, 21 jaar en afkomstig uit Groningen en daar met zijn ploeg overnachtend, had tijdens de nachtelijke uren onenigheid gehad met een eveneens daar overnachtende speler van een andere partij. Beide heren hadden hierna elkaar de hand gedrukt. Toen de 21-jarige Groninger terug wilde lopen naar zijn tent kreeg hij van een 26-jarige man uit Musselkanaal een elleboogstoot op zijn neus. Toen het slachtoffer met vrienden om uitleg wilde vragen sloeg een onbekende man zijn 20-jarige uit Assen afkomstige vriend met een lege fles op het hoofd. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de neus van de Groninger gebroken was en hij opgenomen moest worden in het Emmer ziekenhuis. Bij de Assenaar werd een gebroken kaak, doorgesneden kaakzenuw, zware hersenschudding en een losse kies geconstateerd. Hij moest in het academisch ziekenhuis in Groningen geopereerd worden. De Musselkanaalster en een 25-jarige Emmenaar, werden als verdachten aangehouden en ingesloten. Na onderzoek werd de Emmenaar in vrijheid gesteld omdat enige betrokkenheid niet aangetoond kon worden. De man uit Musselkanaal is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de mishandeling. (06-161472)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280