Politie Zeeland


---

O-2712-2006 Diefstal uit bedrijf
Op een bedrijfsterrein aan de Gemaalweg in Rilland stond een opblaasbaar zwembad gereed voor een familiedag van het aldaar gevestigde bedrijf.
Afgelopen vrijdag, tussen 17.00 en 21.00 uur is er echter iemand langsgeweest op het bedrijfsterrein die de familiedag wel eens in het water had kunnen laten vallen. Deze persoon vond het vermoedelijk nodig dat hij/zij zelf een opblaasbaar zwembad (met een inhoud van 11.000 liter water) in zijn achtertuin kreeg en op voorhand had hij/zij alvast het dekzeil, de trap en de zuiveringspomp meegenomen. Ook heeft de dief de stop uit het zwembad getrokken, waardoor een groot gedeelte van de 11.000 liter water uit het bad gelopen is. Om het terrein te kunnen betreden is een gat in het hekwerk geknipt. Een schadebedrag is nog niet bekend.

O-2713-2006 Aanrijding, stuurstang afgebroken
Doordat een 32-jarige vrouw uit de gemeente Schouwen Duiveland, vermoedelijk, een bocht in de Meekrapstraat in Brouwershaven te kort nam, raakte zij betrokken bij een aanrijding.
De vrouw stuurde naar links en raakte hierbij de auto van een 22-jarige man uit dezelfde gemeente. Zijn auto liep een flinke deuk op. De auto van de vrouw moest worden weggesleept door een takelbedrijf, omdat haar stuurstang, als gevolg van de klap, was afgebroken.

Z-2714-2006 Mishandelaar aangehouden
Omstreeks 15.00 uur gistermiddag is in Aardenburg, ter hoogte van een horecagelegenheid, een 28-jarige man uit Sluis aangehouden.
De man stond op het terras en werd vriendelijk verzocht het terras te verlaten, vanwege een eerder vervelend voorval waar hij bij betrokken was geweest. Hierop zette de man zijn fiets weg, haalde zijn zakken leeg en gaf de uitbater van het cafe een vuistslag tegen zijn lip en begon "op de man in te slaan". Hierdoor raakte de man licht gewond aan zijn gezicht en zijn kleding scheurde. De man heeft de 28-jarige op de grond weten te werken en hierna is, met hulp van enkele getuigen, de verdachte verwijderd. De Zeeuwse politie werd in kennis gesteld van het voorval en zij is op zoek gegaan naar de man. Hij werd aangetroffen, is aangehouden en op het bureau verhoord. In de versie van de verdachte was het verhaal precies andersom, maar omdat er verschillende getuigenverklaringen waren opgenomen die overeenkwamen met het verhaal van de uitbater van de horecagelegenheid, is proces verbaal tegen de 28-jarige man opgemaakt. Hij mag zich binnen afzienbare tijd voor een rechter verantwoorden.
Z-2715-2006 Beginnend bestuurder (zwaar) onder invloed
Rond 21.30 uur gisteravond is een 33-jarige man uit Oostburg betrapt op het rijden onder invloed.
De man werd, door surveillerende agenten, aangetroffen bij zijn binnenkomst in Oostburg. De automobilist nam alle wegversmallingen met zeer hoge snelheid, waardoor andere weggebruikers steeds stevig moesten remmen. In de Zandstraat in Oostburg is de man aangehouden en moest hij een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij ruim vijf (!) keer zoveel had gedronken dan is toegestaan.
Even een weetje (niet per se voor publicatie): van een beginnend bestuurder die meer dan 350 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blaast in het ademanalyseapparaat wordt het rijbewijs al ingevorderd. Deze mijnheer blies 1125 microgram per liter uitgeademde lucht in het apparaat. In promillages komt dit neer op 2,6 promille.
De aangehouden mijnheer was, in april dit jaar, ook al twee maal aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis en moet (weer) voor een rechter verschijnen.


---- --