Politie Zuid-Holland-Zuid


16/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 16-07-2006 o Persberichten District II

ALCOHOL

GORINCHEM Een 33-jarige autobestuurder uit Dordrecht heeft een rijverbod van drie uur gehad. Agenten controleerden hem op vrijdagmiddag 14 juli 2006 op de Banneweg in Gorinchem. De automobilist had een te hoog promillage door alcoholgebruik.

GORINCHEM Op de Banneweg in Gorinchem hebben agenten een 26-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij reed daar in de buurt op zaterdagmorgen 15 juli 2006 tegen een paaltje. De blaastest wees uit dat de verdachte teveel alcoholische drank op had.

SLIEDRECHT Na een ongeval hebben agenten een 20-jarige autobestuurder uit Sliedrecht aangehouden. De man kreeg op zondag 16 juli 2006 rond 02.10 uur een ongeval op de Craijensteijn in Sliedrecht. Volgens getuigen reed hij met hoge snelheid door een bocht en verloor de controle over zijn voertuig. Zijn auto raakte twee andere voertuigen waarbij een van deze weer tegen een derde auto schoof. Uit de blaastest bleek dat de 20-jarige een te hoog promillage had.

ONGEVAL MET SNORFIETSER

ALBLASSERDAM Op de Randweg in Alblasserdam is een 21-jarige snorfietser uit Alblasserdam gewond geraakt. Een 36-jarige automobilist uit Druten kwam uit de Elzenhorst in Alblasserdam. De auto ging rechtsaf de Randweg op maar de bestuurder zag de snorfietser niet. Hierna volgde de aanrijding op zaterdagmorgen 15 juli 2006. De 21-jarige liep letsel aan zijn hoofd op en had licht letsel aan zijn arm en been.

GESCHOPT

GORINCHEM Agenten hebben een 28-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij gaf op zaterdagavond 15 juli 2006 een 41-jarige man uit Gorinchem een schop in zijn maag. Dat gebeurde bij een verzorgingsinstelling aan het Heerenlaantje in Gorinchem. Het slachtoffer maakte een opmerking tegen de verdachte dat hij weg moest gaan. Hierop volgde de mishandeling.

GRAFFITI

GORINCHEM Twee jongens van 16 jaar uit Reusel zijn aangehouden voor graffiti. De politie kreeg op zaterdagavond 15 juli 2006 de melding dat er twee personen graffiti spoten bij de geluidswanden langs de rijksweg A15 bij Gorinchem. De twee vluchtten in eerste instantie voor agenten en renden weg achter de geluidswanden. Maar de twee ontkwamen niet aan andere politiemensen.

RUZIE

GORINCHEM Na een ruzie hebben agenten drie aanhoudingen verricht. Agenten gingen op zondag 16 juli 2006 rond 02.30 uur naar een melding van een vechtpartij bij een café op de Langendijk in Gorinchem. Na onderzoek bleek dat een groepje een 22-jarige man uit Gorinchem hadden mishandeld. Er ontstond een vechtpartij waarbij een aantal ruiten van een pand sneuvelde. De politie begon direct een onderzoek met als resultaat drie aanhoudingen van mannen van 21 jaar uit Gorinchem. Het slachtoffer moest voor een aantal hechtingen naar de huisartsenpost.

VERNIELING SCOOTER

GORINCHEM Voor de vernieling van een scooter is een 16-jarige jongen uit Vuren aangehouden. Een 41-jarige vrouw uit Gorinchem sprak op zondag 16 juli 2006 rond 04.40 uur agenten aan over de vernieling op de Varkenmarkt in Gorinchem. Agenten gingen op zoek naar de verdachte en vonden deze op Dalembolwerk.

TEGEN AUTO GEBOTST

NIEUW-LEKKERLAND Een 22-jarige bromfietser uit Alblasserdam is met zijn brommer achter op een auto gebotst. Op zaterdag 15 juli 2006 omstreeks 01.50 uur wilde een 47-jarige automobiliste haar auto keren bij een uitrit op de Middelweg in Nieuw-Lekkerland. Zij stapte uit omdat er een container in de weg stond. Op dat moment kwam de
22-jarige eraan en botste tegen de auto. Hij had diverse schaafwonden en kneuzingen en de ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Dordrecht. Daar nam een arts een bloedproef om te kijken of de
22-jarige teveel alcohol op had.

KLEIN BRANDJE
PAPENDRECHT De brandweer heeft voor de zekerheid een klein brandje van een vuilniszak nageblust. De vuilniszak stond op vrijdagmiddag 14 juli 2006 in brand op het Erasmusplein in Papendrecht. De oorzaak kan broei zijn. Een van de omwonenden bluste in eerste instantie het vuurtje. De zak stond tussen geparkeerde autos.

GEREEDSCHAPPEN WEG
PAPENDRECHT Vanuit een bedrijfspand aan de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht zijn gereedschappen gestolen. Het gaat om diverse elektrische gereedschappen. Men ontdekte de diefstal op zaterdagmorgen 15 juli 2006. De inbrekers kwamen binnen nadat ze via een kleine opening de roldeur hadden geopend.

IN DE BERM
PAPENDRECHT Een 19-jarige bromfietser uit Nieuw-Lekkerland is in de berm terechtgekomen. Hij reed op zaterdagavond 15 juli 2006 over het Molenpad in Papendrecht. In een bocht verloor hij de macht over zijn stuur en viel. Hierbij liep de 19-jarige onder andere een wond boven zijn wenkbrauw op. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis in Dordrecht.

IN DE TUIN
PAPENDRECHT Agenten hebben een 49-jarige man uit Ridderkerk aangehouden. Iemand meldde op zondag 16 juli 2006 rond 00.40 uur dat de verdachte in een tuin van een woning aan de Beukmolen in Papendrecht stond. Agenten vonden de man in de straat en namen hem mee naar het bureau. Hij kreeg een verbaal onder andere omdat de 49-jarige zich niet kon legitimeren.

SCHEERAPPARATEN WEG
SLIEDRECHT Uit een winkel op de Kerkbuurt in Sliedrecht zijn twaalf scheerapparaten verdwenen. Een personeelslid merkte de diefstal op vrijdagmiddag 14 juli 2006. Ook mist men diverse mascaras. De verdachten namen ongezien hun buit mee eerder op vrijdag.