Politie Zuid-Holland-Zuid

16/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 16-07-2006 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Een 55-jarige bromfietsster uit Dordrecht krijgt Proces-verbaal voor rijden onder invloed. Zij raakte op zaterdagmiddag 15 juli 2006 betrokken bij een ongeval op het Suze Groeneweg-erf in Dordrecht. In een bocht reed een auto de snorfiets aan. HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft het rijbewijs van een 33-jarige man uit Zwijndrecht ingevorderd. Hij reed op vrijdagavond 14 juli 2006 over de Krommeweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar raakte zijn auto een verkeerszuil. Ondanks dat de auto flink beschadigd raakte en olie lekte reed de bestuurder weg. In zijn woning hielden agetnen de 33-jarige aan. Uit de blaastest bleek dat hij teveel alcoholische drank op had.

KLAP
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij zijn ex-vriendin had geslagen en bedreigd. De verdachte ging op vrijdagmiddag 14 juli 2006 naar de 18-jarige vrouw uit Dordrecht. Hij wilde het horloge terug dat hij haar eerder had gegeven. De vrouw wilde het horloge niet geven waarop zij een klap kreeg. De verdachte nam ook de telefoon van het slachtoffer mee. Het incident gebeurde op de Vriesestraat in Dordrecht. Agenten hielden later de verdachte aan op de Leeuwstraat.

OP POLITIE INGEREDEN
DORDRECHT Agenten hebben op vrijdagmiddag 14 juli 2006 twee aanhoudingen verricht. De politiemensen fietsten die middag over de Baden-Powellaan in Dordrecht. Ze zagen dat een vrouw op een brommer een fietser meetrok. De 20-jarige vrouw uit Dordrecht op de brommer droeg geen helm. De politiemensen wilden de twee tegenhouden en zetten hun fietsen over de breedte van de weg. De 47-jarige fietser uit Dordrecht riep naar de vrouw dat ze gas moest geven. Zelf ontweek hij net de politiefietsen. Een agent gooide zijn fiets voor de brommer waardoor deze op de stoep viel. De politiemensen namen de twee mee naar het bureau.

FIETSEN GESTOLEN
DORDRECHT Kort na de diefstal van twee fietsen heeft een agent drie verdachten hiervoor aangehouden. De fietsen namen de verdachten op vrijdagmiddag 14 juli 2006 mee vanaf de Weeskinderendijk in Dordrecht. De politieman herkende de fietsen waarop de drie zaten. Ze reden over de Jeroen Boschlaan in Zwijndrecht. Na hun aanhoudingen deden de verdachten afstand van de fietsen zodat deze terugkonden naar de eigenaren. De aangehouden verdachten zijn twee mannen van 29 en 35 jaar uit Dordrecht en Zwijndrecht en een 36-jarige vrouw zonder bekende woonplaats.

DOORGEREDEN
DORDRECHT Voor het doorrijden na een aanrijding hebben politiemensen een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Zijn auto raakte een ander voertuig. Dat gebeurde op het moment dat de 40-jarige op vrijdagavond 14 juli 2006 wegreed op de Merwekade in Dordrecht.

BEDELEN
DORDRECHT Op het Stationsplein in Dordrecht hebben politiemensen een 33-jarige man aangehouden. De verdachte bedelde daar op agressieve manier. Dat gebeurde op vrijdagavond 14 juli 2006. Hij klopte op ruiten van voorbijrijdende autos en vroeg om geld. Kreeg hij niets dan begon de verdachte te schelden. Dat deed hij ook tegen de agenten die in burger waren.

RUZIE
DORDRECHT Na een ruzie heeft de politie twee mannen van 41 en 42 jaar uit Dordrecht aangehouden. De twee zijn familie van elkaar en kregen op zaterdag 15 juli 2006 rond 00.40 uur oneigheid in de Marthinus Steynstraat in Dordrecht. De 41-jarige man liep hierbij een hersenschudding op en moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. De andere man verbleef een nacht in een politiecel.

GESCHOPT
DORDRECHT Een 30-jarige man uit Dordrecht is geschopt. De politie heeft direct een onderzoek gestart en inmiddels met vier verdachten gesproken. Het incident gebeurde op zaterdag 15 juli 2006 rond 03.40 uur bij de Voorstraat in Dordrecht. Na onderzoek hielden agenten een 17-jarig meisje uit Dordrecht en een 25-jarige man uit Dordrecht aan. Later op de dag kwamen een 24-jarige vrouw uit Dordrecht en een 25-jarige man uit Dordrecht op het bureau voor verhoor.

BOOT WEG
DORDRECHT Vanaf de Heerenweg in Dordrecht is een motorboot gestolen. De boot stond klaar op een trailer. De eigenaar zou daarmee op vakantie gaan. Hij ontdekte de diefstal op zaterdagmorgen 15 juli 2006 en deed hiervan aangifte.

GEVALLEN
DORDRECHT Een 65-jarige man uit Zwijndrecht is gevallen van zijn fiets. Hij haalde op zaterdagmiddag 15 juli 2006 een ander in maar raakte daarbij het achterwiel van die andere fiets. Hierdoor vloog hij over zijn fiets en kwam op de weg terecht. Waarschijnlijk heeft het slachtoffer een hersenschudding. Het ongeval gebeurde bij de Mijlweg in Dordrecht.

BEDREIGING
DORDRECHT Voor bedreiging van twee politievrouwen is een 36-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 15 juli 2006 bij de Kiltunnel in Dordrecht. De man maakte zich boos op de twee omdat die eerder plotseling remde waardoor hij dat ook moest doen. Net na de tunnel stapte hij op de twee vrouwen af en bedreigde hen.

SLINGEREN
DORDRECHT Twee meisjes zijn gewond geraakt nadat ze van hun fiets vielen. De twee zaten op een fiets en reden op zaterdagavond 15 juli 2006 door de Kiltunnel in Dordrecht. Waarschijnlijk slingerde de fiets waardoor ze vielen. De twee meisje hadden schaafwonden en de ambulance bracht hen naar het ziekenhuis. De meisjes zijn 16 en 17 jaar en komen uit Strijen en Goudswaard.

BELEDIGING EN VERZET
DORDRECHT Politiemensen hebben een 43-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De agenten zagen hem op zaterdagavond 15 juli 2006 op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. Hij zat daar op het gras onder invloed van alcohol. De man zei dat de agenten weg moesten gaan, vertelde zijn naam niet en had geen legitimatiebewijs bij zich. Ook beledigde hij de agenten. Bij zijn aanhouding verzette de 43-jarige zich. In het bureau zag hij nog kans een politieman een trap uit te delen.

GESLAGEN
DORDRECHT Een 23-jarige vrouw uit Dordrecht heeft aangifte van mishandeling gedaan. Een 30-jarige man uit Dordrecht had haar vastgepakt en geslagen in het gezicht. Agenten gingen op zondag 16 juli 2006 rond 00.35 uur naar een melding in de buurt van de Van Godewijckstraat in Dordrecht. De aangeefster vertelde dat de verdachte haar plotseling vastpakte. Agenten hielden de 30-jarige direct aan.

DRONKEN
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Spijkenisse heeft na zijn aanhouding de rest van de nacht doorgebracht in een politiecel. Hij was dronken en beledigde twee politiemensen. Dat gebeurde op zondag 16 juli 2006 omstreeks 03.30 uur op de Houttuinen in Dordrecht. De man had geen legitimatiebewijs bij zich en verzette zich tegen zijn aanhouding.

KOEK
DORDRECHT Kort na een inbraak heeft een politieman een 35-jarige verdachte uit Zierikzee aangehouden. Op zondag 16 juli 2006 omstreeks 03.50 uur kwam de melding van een inbraak bij een bakkerij op het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht. Een getuige vertelde dat een man met een zwarte broek en een oranje trui de ruit van de winkel had ingegooid. Bij de Thorbeckeweg zag de agent iemand met het opgegeven signalement. Deze 35-jarige man had bovendien een stoeptegel en zojuist buitgemaakte ontbijtkoek en andere koekjes bij zich.

MET DE VORKHEFTRUCK
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Dordrecht heeft een vorkheftruck gestolen om daarmee naar huis te rijden. De verdachte kreeg tijdens het uitgaan in Zwijndrecht onenigheid met zijn vriendin. Deze ging weg. De 22-jarige man moest toen lopend vanuit Zwijndrecht naar zijn woning in Dordrecht. Hij liep langs een terrein aan de Molenvliet in Zwijndrecht en zag dat daar een vorkheftruck stond. Hij stapte op de heftruck en reed ermee weg. In Dordrecht waarschuwde iemand die de verdachte zag rijden de politie. Op het moment dat de verdachte bij het Hugo de Grootplein in Dordrecht de politiebus zag sprong hij van de rijdende vorkheftruck. Deze hobbelde door een tuin in. De 22-jarige wilde nog wegrennen maar een agente haalde hem in. Hierop ging de verdachte op zondag 16 juli 2006 rond 04.30 uur mee naar het bureau.

GESLAGEN
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is aangehouden voor mishandeling. De politie begon op zondag 16 juli 2006 rond 06.00 uur een onderzoek hiernaar. Een 39-jarige man uit Dordrecht vertelde dat de verdachte hem had geslagen. Dat gebeurde op de Loudonstraat in Dordrecht. Agenten gingen naar de woning van de verdachte maar deze ging ervandoor. Later volgde toch zijn aanhouding. Hij zat in een auto. Een andere inzittende, een 21-jarige man uit Dordrecht, kon ook mee naar het bureau omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.

BAKSTEEN
DORDRECHT Politiemensen hebben twee mannen van 18 en 40 jaar uit Dordrecht aangehouden. De twee liepen op zondagmiddag 16 juli 2006 langs de voordeur van een woning op het Mauveplein in Dordrecht. Een van de twee schopte tegen de deur. De andere gooide een baksteen door de voorruit van het pand. De reden hiervoor is een conflict tussen buren.

HENNEP
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft in een pand op De Spiegel in Hendrik-Ido-Ambacht een hennepkwekerij ontdekt. Bij de politie kwam op zaterdagmiddag 15 juli 2006 de melding dat er mensen met zakken uit het pand kwamen. Agenten troffen een man van 47 jaar en een jongen van 13 jaar uit Papendrecht aan. Binnen vonden de politiemensen twee ruimten met plantjes. In de ene ruimte stonden ongeveer 300 plantjes en in de andere 160 plantjes. De politie ontmantelde de kwekerij.

ROZENVERKOPERS AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT/OUD-BEIJERLAND De politie heeft in Hendrik-Ido-Ambacht en Oud-Beijerland illegale rozenverkopers aangehouden. De eerste aanhouding gebeurde op vrijdagavond 14 juli 2006 in de Seringenstraat in Oud-Beijerland. Het ging om twee jongens van 15 en 16 jaar uit Rotterdam. Ze verkochten aan de deur zogenaamd voor een goed doel de bloemen. De twee hadden nog achttien bosjes rozen bij zich. De agenten bedachten direct de bosjes bloemen te schenken aan de bewoners van Verpleeghuis de Egmondshof in Oud-Beijerland en ook de Officier van Justitie vond dat een goed idee. De politiemensen gingen daar op vrijdagavond heen en kregen een dankbare ontvangst van personeelsleden en bewoners voor de bloemengroet. De jongens krijgen proces-verbaal in verband met het venten zonder vergunning. Op zaterdagavond 15 juli 2006 kwam een soortgelijke melding nu vanuit de Oeverwal in Hendrik-Ido-Ambacht. Agenten hielden daar weer de 16-jarige jongen uit Rotterdam aan en een 19-jarige man uit Rotterdam. Weer waren de verdachten op pad met bosjes rozen maar hadden ook in Ambacht geen vergunning voor het venten. Helaas waren de bloemen dit keer van slechte kwaliteit zodat de politie ze weggooide.

WEER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Agenten hebben een 45-jarige man uit Zwijndrecht weer aangehouden. De politiemensen gingen op vrijdagavond 14 juli 2006 naar een woning op het IJsvogelplein in Zwijndrecht voor een melding van huiselijk geweld. Het ging om dezelfde verdachte die politiemensen op 13 juli daar ook aanhielden. Toen verzette de verdachte zich tegen zijn aanhouding. Nu wilde hij dat weer maar nadat hij een politiehond zag ging de 45-jarige mee. Wel beledigde en bedreigde hij tijdens de rit naar het bureau een politieman. De aanhouding gebeurde omdat de verdachte zijn 41-jarige vriendin had geslagen.

INBRAAK
ZWIJNDRECHT Inbrekers hebben sigaretten gestolen uit een supermarkt. De alarmmelding kwam bij de politie binnen op zaterdag 15 juli 2006 rond 04.30 uur. De verdachten sloegen een ruit achter in het winkelpand in en kwamen zo binnen. De supermarkt zit op de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht.

MOTORRIJDER GEWOND
ZWIJNDRECHT Een 19-jarige motorrijder uit Dordrecht is gewond geraakt aan zijn been bij een ongeval. Waarschijnlijk reed hij door het rode verkeerslicht. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 15 juli 2006 op een kruising van de Stationsweg, Koninginneweg en de Jan Steenstraat in Zwijndrecht. Een bestelauto stak de Koninginneweg over en raakte de motor. Hierbij vloog de 19-jarige door de lucht. Een ambulance bracht de motorrijder voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.