2e persbericht van zondag 16 juli 2006

Eindhoven, 16-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw betrapt op rijden onder invloed

Op de Professor Dr. Dorgelolaan is zaterdag rond 18.45 uur een 33-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. De vrouw had te veel gedronken. Bij haar werd een promillage van 1,30 gemeten. De vrouw moet haar rijbewijs bij de politie inleveren. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken bromfietser betrokken bij aanrijding

Op de Wolvendijk is zondag rond 3.40 uur een 19-jarige bromfietser uit Nuenen aangehouden. Hij was kort voor zijn aanhouding betrokken bij een aanrijding met een 22-jarige fietser uit Nuenen. De bromfietser kwam tijdens het passeren van de fietser, op de Wolvendijk, met hem in botsing. Verder onderzoek wees uit dat hij te veel gedronken had. Bij hem werd een promillage van ruim 0,80 gemeten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven / Waalre: Bromfietser na achtervolging aangehouden

Op de Aalsterweg in Eindhoven is zondag rond 00.20 uur een 22-jarige bromfietser uit Geldrop aangehouden. De politie zag de man en zijn passagier zonder helm over de Eindhovenseweg in Waalre rijden en gaf hem een stopteken. Dit stopteken werd door de man genegeerd. De bromfietser ging slingerend voor de politiewagen rijden. Uiteindelijk lukte het de agenten om de bromfietser in Eindhoven te stoppen. Verder onderzoek wees uit dat de bromfiets niet verzekerd was. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. De bijrijder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de helm.

Helmond: Verdachte van vernieling etalageruit aangehouden

Op de Biesbosch is zondag rond 6.50 uur een 31-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van de ruit van een winkel aan de Brouwhorst eerder die ochtend. Ook zou de man op de Middenloop een schutting van een woning hebben vernield. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie zoekt getuigen van bedreiging met mes

Op de Hortsedijk is zondagochtend tussen 5.00 en 5.15 uur een 18-jarige man uit Helmond met een mes bedreigd door de bestuurder van een bromfiets. De bromfietser had de 18-jarige man en zijn vriendin al slingerend ingehaald. Toen hierom werd gelachen kwam de bestuurder terug, reed de 18-jarige man klem en bedreigde hem met een mes. Vervolgens is de dader weggereden richting Europaweg. Het gaat om een man tussen de 17 en 18 jaar met een blanke huidskleur. Hij droeg een donkere jas en een zilveren crosshelm met gele strepen en reed op een zwarte bromfiets. Getuigen van dit incident kunnen contact opnemen met de politie van Geldrop-Mierlo-Nuenen via 0900-8844.

Helmond: Schennispleger aangehouden

In zijn woning in het centrum van Helmond is zondag rond 14.00 uur een 61-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die middag naakt de straat waar hij woont in zijn gelopen, terwijl daar kinderen en volwassen aanwezig waren. De man maakte een dronken indruk. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Motorrijder onderuit

Op de Nachtegaallaan is zaterdag rond 20.50 uur een 24-jarige motorrijder uit Helmond de controle over zijn voertuig verloren en gevallen. Hij kwam in de berm terecht en schoof tegen een verkeersbord. De man is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Deurne: Woninginbraken

In drie woningen aan de Hagelkruisweg werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Bij één woning werden een GSM en ruim honderd euro gestolen. Uit een andere woning werden een digitale fotocamera, gereedschap en wat kleingeld gestolen. Geld, een weerstation en een GSM werden uit de derde woning weggepakt. Bij alle drie de inbraken werd de woning via de achterkant betreden. De ene keer via een deur en de andere keer via een raam.

Eersel: Dronken automobilist botst tegen boom

Op de Postelseweg is zondag rond 2.15 uur een 35-jarige automobilist uit Bladel aangehouden. De man had de controle over zijn voertuig verloren en was tegen een boom gebotst. Verder onderzoek wees uit dat de man te veel gedronken had. Bij hem werd een promillage van bijna
1,10 gemeten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helenaveen: Woninginbraken

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Pastoor Kerssemakersstraat. Weggenomen werd wat kleingeld. In twee woningen aan de Theelenstraat werd in diezelfde nacht ook ingebroken. Uit één woning werden een digitale camera en een paar honderd euro gestolen en uit de andere enkele flesjes frisdrank. Bij alle drie de woningen werd een deur opengebroken om binnen te komen.

Liessel: Inbraak in woningen

In een woning aan de Moerbei is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Weggenomen werd onder andere een fotocamera. Via een achterdeur werd de woning betreden. Ook in een woning aan de Meidoorn werd diezelfde nacht ingebroken. Uit de woning werden sieraden en een LCD TV gestolen. Een raam aan de achterkant werd opengebroken om in de woning te komen.

Neerkant: Inbraken in woningen

In twee woningen aan het Hazenpad is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Uit één woning worden geen spullen vermist. Bij de andere woning werd een paar honderd euro weggenomen. Het ene pand werd via de voordeur betreden en het ander via de achterdeur.

Veldhoven: Automobilist aangehouden na aanrijding

Op de Heerseweg is zondag rond 3.30 uur een 34-jarige automobilist uit Valkenswaard de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom gebotst. De 30-jarige bijrijdster uit Valkenswaard kwam klem in de auto te zitten. Zij werd door de brandweer uit de auto bevrijd. De vrouw is met verwondingen aan haar benen overgebracht naar het MMC in Veldhoven. De 34-jarige automobilist had vermoedelijk gedronken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Geldrop met rugklachten. Bij de man werd een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs moet hij afgeven bij de politie.