Politie Zeeland


---

W-2721-2006 Politie treedt op tegen disco-auto's
Vanwege de vele klachten van omwonenden en recreanten van de Boulevard in Vlissingen heeft de Zeeuwse politie het afgelopen weekend zo'n veertig bekeuringen uitgeschreven aan de eigenaren van zogenaamde 'disco-auto's' en stuntende bromfietsers.
Een, tegenwoordig, normaal verschijnsel op de Boulevard in Vlissingen was dat er "disco-auto's" rondjes reden waardoor zoveel geluid geproduceerd werd dat de glazen op de terrassen af en toe stonden te trillen. Ook werden er door bestuurders van bromfietsen bijvoorbeeld "wheelies" gemaakt en er werd veelvuldig zonder helm gereden. Na voortdurend opwekken van ergernis bij de omwonenden en strandgasten werd bij de Zeeuwse politie een stroom aan klachten gemeld. Dit weekend is een actie op touw gezet met als resultaat dus veertig processen-verbaal die varieren in prijs van 75 tot 130 euro.
Een overtreder is nog in onzekerheid over de hoogte van zijn boete. Hij lag achterovergezakt in zijn, naar achteren geklapte, bestuurdersstoel en liet zijn linkerbeen nonchalant door het geopende portierraam naar buiten bungelen. Ook had deze mijnheer geen autogordel om. Aangezien er in het verkeerswetboek geen dusdanige overtreding vermeld staat, wordt met de Officier van Justitie overlegd wat de hoogte van de bekeuring gaat worden. De automobilist in kwestie vond het allemaal maar grote onzin. Alle betrokkenen zijn gewaarschuwd dat, bij een volgende overtreding, er inbeslagname volgt van geluidsinstallatie danwel bromfiets. De Zeeuwse politie gaat deze controles dan ook vaker uitoefenen in de komende tijd.

R-2722-2006 Controle op illegale recreatie
Tijdens een controle de afgelopen nacht, op het illegaal recreëren in de regio, heeft de Zeeuwse politie 46 verbalen uitgeschreven.
Op Walcheren en Noord Beveland werd op diverse plekken langs de kust gecontroleerd. Tussen zonsondergang en zonsopgang is het niet toegestaan, buiten de daartoe aangewezen plaatsen, te kamperen.

Aanvulling op bericht W-2718-2006 Inbreker aangehouden
Bij het zoeken naar een voertuig waarmee de inbreker (overigens een 29-jarige man uit Breda) mogelijk naar Middelburg was gekomen werd de Zeeuwse politie op weg geholpen door de oplettende Zeeuwse burgers. Door getuigen werd, omstreeks 07.25 uur vanmorgen, gemeld dat er een personenauto vreemd geparkeerd stond op het Langevielebolwerk in Middelburg. In de auto zou een man liggen. De politie ging poolshoogte nemen bij de auto en kwam erachter dat de auto eerder was weggenomen in Breda. De slapende man in de auto werd wakker gemaakt. Hij had de slaap nog niet uit de ogen gewreven of hij zat al op het politiebureau in Middelburg. Hij bleek een maatje van de eerder aangehouden Bredanaar. In de kofferbak van de auto trof de politie nog computerapparatuur aan die mogelijk afkomstig was van diefstal. Ook deze man, een eveneens 29-jarige man uit Breda, is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De politie gaat beide verdachten verder verhoren en de bewijzen tegen hen verzamelen, zodat zij binnenkort hun welverdiende straf zullen krijgen.


---- --