Politie Haaglanden

18 01 persberichten 18 juli

Haaglanden, 18-07-2006

Verdachten steekpartij aangehouden
Den Haag Op maandag 17 juli omstreeks 22.30 uur zijn bij een steekpartij in de Rozenburgstraat twee mannen van 18 en 26 jaar beiden uit Den Haag gewond geraakt. Bij komst van de politie waren de slachtoffers reeds door omstanders naar het ziekenhuis gebracht. Op aanwijzing van getuigen heeft de politie twee Hagenaars 16 en 19 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van de steekpartij

Granaat in kelder
Den Haag Een 48-jarige man uit Zoetermeer vond maandag 17 juli om 14.00 uur bij het uitruimen van de ouderlijke woning in de Uitgeeststraat een granaat, vermoedelijk uit de Eerste Wereldoorlog. Zijn inmiddels overleden vader had hem ooit verteld dat hij een granaat uit die periode had. Wapenexperts van de politie hebben zich over de granaat ontfermd.

Blauwalg in Zuiderpark
Den Haag De politie heeft maandag 17 juli zwemmende jeugd weggestuurd uit de wateren van het Zuiderpark. De gemeente had er blauwalg geconstateerd, dat gevaar oplevert voor de gezondheid. De jeugd had zich echter niets aangetrokken van een waarschuwingsbord, dat de gemeente had geplaatst. Sterker nog: het waarschuwingsbord lag ook te zwemmen. Het bord is teruggeplaatst.

Wateroverlast door hennep
Den Haag De politie heeft maandag 17 juli om 23.00 uur in een woning in de Brinckerinckstraat ruim 200 hennepplanten en 21 lampen in beslag genomen. De brandweer ontdekte de hennepkwekerij, doordat de buren melding maakten van wateroverlast. Uit onderzoek bleek dat er ook sprake was van diefstal van elektriciteit.

Achteruit de vijver in
Den Haag Een 82-jarige automobiliste uit Den Haag en haar 61-jarige dochter uit Hellevoetsluis zijn maandag 17 juli om 21.15 uur met de auto de vijver van de Madepolderweg ingereden. De bestuurster wilde wegrijden bij het partycentrum Madestein, maar merkte te laat, dat de auto in zijn achteruit stond. Met een flinke vaart reed de auto over een hekje en twee bankjes achteruit de vijver in. Omstanders wisten de vrouwen uit de auto en uit het water te halen. In verband met onderkoeling werden de vrouwen naar het ziekenhuis vervoerd.

Slok te veel op en cocaïne op zak
Den Haag - De politie heeft op dinsdag 18 juli rond 1.00 uur op het Willem Witsenplein een 35-jarige man uit Voorburg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man legde een blaastest af en blies 310 ugl. Bij de controle bleek de man ook in het bezit van cocaïne. Bij de man is een bloedtest afgenomen en de cocaïne is in beslaggenomen.

Duur ritje op scooter
Den Haag - Op dinsdag 18 juli rond 0.30 uur zag een agent tijdens motorsurveillance op de Gentsestraat twee Hagenaars, van 21 en 26 jaar, op een scooter rijden zonder helm. De bestuurder probeerde de motoragent af te schudden. De agent was het duo te slim af en hield de mannen staande. Hierbij rook de agent een sterke alcohollucht bij de bestuurder. De jongen moest een blaastest afleggen en blies 240 ugl. De bestuurder kreeg verbaal voor het rijden onder invloed, zonder helm, over het trottoir en zonder verzekeringsplaat. De bijrijder kreeg een verbaal voor het rijden zonder helm en niet kunnen tonen van legitimatiebewijs.

Onder invloed te hard gereden
Den Haag -Tijdens een snelheidscontrole op de Plesmanweg rond 14.00 uur is een 67-jarige Zoetermeerder aangehouden voor het overtreden van de maximale snelheid. De man reed 81 km/u op een weg met een toegestane snelheid van 50 km/u. Tijdens staandehouding rook de agent een sterkte alcohollucht. De man moest een blaastest afleggen en blies 730 ugl. Tevens kon de man geen geldig verklaard rijbewijs overhandigen.

Vrouw bekneld in brommobiel
Zoetermeer - Bij het keren van haar brommobiel reed maandagmiddag rond 14.15 uur een 56-jarige vrouw uit Zoetermeer op het Burgemeester Wegstapelplein tegen een passerende vrachtwagen van een 29-jarige bestuurder uit Ter Heijde. De brommobiel werd een aantal meter meegesleept. De vrouw werd door de brandweer bevrijd uit haar benarde positie. Ter controle is zij vervoerd naar het ziekenhuis, maar zij bleek geen letsel aan het ongeval over te hebben gehouden.

Alcoholcontrole
Wassenaar - De politie liet maandagavond rond 20.30 uur 61 automobilisten een blaastest doen op de Wassenaarseslag. Slechts een bestuurder had teveel gedronken: 225 ugl. Deze werd bekeurd en kreeg een rijverbod van een uur.

Flitspaal aangereden
Wassenaar - Een 43-jarige bestuurder uit Hatting verloor maandagmiddag rond 16.00 uur de macht over het stuur op de Rijksstraatweg N44 en reed tegen een flits- en lantaarnpaal en kwam in de berm tot stilstand. Vooralsnog is uit het technisch onderzoek gebleken dat de bestuurder niet te snel heeft gereden. Vermoedelijk is de man bevangen door de warmte. De automobilist is met een 48-jarige passagier uit Katwijk aan den Rijn ter controle vervoerd naar het ziekenhuis.

Man rijdt op gestolen snorfiets
Voorburg - Bij een verkeerscontrole op maandag 17 juli rond 09.00 uur werd een 21-jarige man uit Voorburg op de Mgr. van Steelaan aangehouden. De Voorburger had geen rijbewijs en/of bromfietscertificaat en de verzekering was niet in orde. Hij kreeg hiervoor twee bekeuringen. Omdat de snorfiets er gammel uitzag, onderworpen de agenten deze aan een nadere inspectie. Het framenummer was niet duidelijk te lezen; reden voor de politieagenten om de snorfiets en de verdachte mee te nemen naar het bureau. De snorfiets bleek sinds 1 april vorig jaar als gestolen te zijn opgegeven.

Bromfietser botst tegen fietser
Pijnacker - Maandag 17 juli rond 15.30 uur was op de Vlielandseweg een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser. De 53-jarige bromfietser uit Bleiswijk kwam uit de richting van de Klapwijkseweg en zag bij het oprijden van het fietspad een 66-jarige fietser uit Pijnacker over het hoofd. Door de botsing vielen beide mannen op de grond. De fietser raakte niet gewond, maar hield er een lekke achterband en een slag in het voorwiel aan over. De 53-jarige is met een hersenschudding en een mogelijke armbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Niet gewenst cadeau
Rijswijk- Een 37-jarige Hagenaar vierde maandag 17 juli rond 19.30 uur zijn verjaardag wel op een hele bijzondere manier. Hij werd aangehouden op de A4, omdat hij gemiddeld 165 km/u reed, waar 100 km/u is toegestaan. De verdachte zijn rijbewijs bleek eerder al te zijn ingevorderd. Aan het politiebureau werd hij getrakteerd op een proces-verbaal.