Politie Hollands Midden

Datum: 18 juli 2006

Katwijk Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft maandagavond, 17 juli, een 60 jarige Katwijker aangehouden op verdenking van mishandeling van een 43 jarige plaatsgenoot op maandag 19 juni. De politie was een onderzoek gestart naar de identiteit van de dader. Die maandag had een caféganger met een hamer een aantal keer geslagen op het hoofd van de 43 jarige Katwijker die eveneens in het café was. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen. De dader was er direct na de mishandeling vandoor gegaan. De politie heeft getuigen gehoord en een fotoconfrontatie gehouden waarbij de verdachte werd herkend.

Bodegraven Voorvork afgebroken De politie heeft op dinsdag 18 juli, rond 06.10 uur, hulp geboden bij een ongeluk op de Zuidzijde. Een 36 jarige man uit Bodegraven liep schaafwonden op en raakte gewond aan zijn kin. Hij zat op zijn fiets op het moment dat zijn voorvork afbrak waarna hij op het wegdek viel. De man is overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis.

Leiden Schennispleger aangehouden De politie kreeg op woensdag 17 juli, rond 23.15 uur, de melding dat er een man op het Kort Rapenburg liep die, met zijn broek op zijn knieën, zijn geslachtsdeel aan voorbijgangers liet zien. De politie is direct ter plaatse gegaan en kon de man aan de hand van het signalement aanhouden. De man een 35 jarige Leidenaar is op het bureau ingesloten.

Leiden Ruzie op straat De politie heeft op maandag 17 juli, rond 21.40 uur, twee mannen, een 21 jarige en een 38 jarige Leidenaar, aangehouden op de Kanaalstraat. De twee mannen hadden op straat ruzie gekregen. De reden van de ruzie is nog niet bekend. De twee zullen vandaag gehoord worden. De politie kreeg meerdere meldingen van omwonenden die de ruzie gehoord of gezien hadden. Eén van de mannen zou een uitlaatpijp in handen hebben en een ander een mes. Bij de aanhoudingen van de twee mannen hadden zij geen wapens in handen. De politie zet het onderzoek voort en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Leiden Buschauffeur mishandeld Een 40 jarige buschauffeur is op maandag 17 juli, rond 15.20 uur, in zijn lijnbus mishandeld door een passagier. Een 46 jarige Leidenaar is daarop door de politie aangehouden. De mishandeling vond plaats nadat de buschauffeur aan de man vroeg of hij zijn twee kinderen in toom kon houden omdat zij voor hinder en geluidsoverlast zorgden voor andere passagiers. Volgens getuigen vroeg de chauffeur dit op een normale manier, maar viel het in verkeerde aarde bij de man. De man reageerde agressief en liep op de buschauffeur af, hij bedreigde de chauffeur en sloeg hem meerdere malen in het gezicht. Via de centrale riep de chauffeur hulp in, hij bleef met zijn bus stilstaan op de Stevenshofdreef. Daar kon de politie de man aanhouden. De buschauffeur heeft aangifte gedaan.

Alphen aan den Rijn Meisje overvaren in Zegerplas

Een 10 jarige meisje uit Alphen aan den Rijn is maandag 17 juli omstreeks 18.00 uur overvaren door een motorboot met twee jongens. Het meisje zwom onder water in het Zegerplas bij de steiger ter hoogte van het Chinese restaurant toen de 13 jarige bestuurder zijn boot draaide bij de steiger en over het zwemmende meisje heen voer. De jongen en zijn vriend zijn hierna doorgevaren, nadat ze eerst hadden omgekeken. Het hevig bloedende meisje is door haar ouders en twee omstanders aan de kant gehaald. Het meisje liep een grote diepe wond op aan een been en een wond aan een arm. Zij werd overgebracht naar het LUMC. De politie heeft de jongens later aangehouden in de woning van de bestuurder. De jongens hebben verklaard het meisje te hebben gehoord toen zij na de overvaring schreeuwde, maar dat zij van de schrik en van de reactie van de mensen aan de kant in paniek zijn doorgevaren. De vriend van de bestuurder, een 14 jarige Alphenaar, wordt niet aangemerkt als verdachte. De politie heeft de snelle motorboot in beslag genomen voor verder onderzoek.

Hazerswoude-Dorp Bekeuring voor belediging

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) heeft gisteren tijdens een snelheidscontrole op de Hoogeveenseweg een bekeuring gegeven aan een 45-jarige motorrijder uit Boskoop. De motorrijder naderde de controleplaats waar een radarauto van het RVHT stond, remde af en stak zijn middelvinger op. Hierop is een motorrijder van het RVHT achter de man aangereden, heeft hem laten stoppen en hem een bekeuring gegeven. Bij de controle hield bijna iedereen, ongeveer 97,5%, zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Het RVHT controleert al enige jaren op deze en andere provinciale wegen waar hard gereden wordt en relatief veel ongelukken gebeuren. Sinds de controles is het aantal snelheidsovertreders gedaald, alsmede het aantal ongelukken. Het RVHT blijft controleren, omdat de ervaring heeft geleerd dat de snelheid weer toeneemt als de controles stoppen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --