AutoRai

De nieuwe Opel Corsa: sportief design en vernieuwende technologie voor bescheiden prijs

(7/18/2006)
De nieuwe Opel Corsa wordt op de British International Motorshow in Londen voor het eerst aan de wereld voorgesteld met een spectaculaire carrièrestart. Met een basisprijs van 12.395 euro is de driedeurs Corsa met 1,0-liter TWINPORT-benzinemotor van 60 pk scherp geprijsd. De vijfdeurs Corsa begint vanaf een bescheiden 12.995 euro. De beide modellen kunnen vanaf nu worden besteld. De Corsa is verkrijgbaar met een hele reeks vernieuwende opties, zoals het in de hele wereld unieke en flexibel geïntegreerde Flex-Fix draagsysteem. Het systeem kan twee fietsen vervoeren en bevindt zich altijd gebruiksklaar aan boord. De halogeenverlichting met Adaptive Forward Lighting (AFL) is tevens een noviteit en voor het eerst in deze klasse verkrijgbaar.

De Enjoy-versie wordt naar verwachting de best verkochte versie, met een prijskaartje van 13.595 euro (1.0 TWINPORT, 44 kW/60 pk). Kopers van een Corsa kunnen uitkijken naar motoren met meer vermogen. Zo is de populaire 1,2-liter TWINPORT-benzinemotor met 80 pk nu verkrijgbaar voor een meerprijs van slechts 700 euro. De CDTi-dieselmotoren zijn standaard voorzien van een Diesel Partikel Filter.

De Enjoy is standaard uitgerust met radio/cd-speler Radio CD30 MP3 inclusief bediening vanaf het stuurwiel, elektrisch bedienbare ramen vóór, centrale vergrendeling met afstandbediening, de dubbele DualFloor laadvloer, een asymmetrisch neerklapbare rugleuning van de achterbank en gordijn- en zij-airbags. Vanaf 16.495 euro is de Sport-versie (1.2 TWINPORT, 59 kW/80 pk) leverbaar. Deze sportieve versie is standaard uitgerust met 16 inch lichtmetalen velgen, Adaptive Forward Lighting (AFL) en een verlaagd sportonderstel. Om een succesvolle traditie in stand te houden, is voor de Corsa een speciaal pakket verkrijgbaar tot zijn marktintroductie in begin oktober: klanten die vóór die tijd een Corsa Enjoy bestellen, kunnen kiezen voor het aantrekkelijk geprijsde Launch-pakket. Dit pakket kost slechts 595 euro en bestaat uit airconditioning, mistlampen vóór en 16 inch lichtmetalen velgen.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster