Politie Flevoland

Aanrijding met dodelijke afloop

Almere, 18-07-2006 o Bij een aanrijding op de kruising van de Oostvaardersdijk (N701) en de Pampushavenweg is dinsdagmorgen een 40-jarige vrouw uit Lelystad om het leven gekomen.

De auto waarin de vrouw als passagier zat werd bestuurd door een 41-jarige man uit Lelystad. In dezelfde auto zaten ook de beide kinderen van het gezin, jongens van 6 en 10 jaar oud. Voor hen reed een ander voertuig, bestuurd door een 25-jarige man uit dezelfde plaats, in de richting van de A6.

Op de kruising met de Pampushavenweg sorteerde de 25-jarige man voor, om linksaf te kunnen slaan. Tijdens het afslaan heeft de 41-jarige bestuurder het voor hem afslaande voertuig ingehaald waarbij een botsing is ontstaan. De 41-jarige reed daarop met het voertuig de dijk af waarna de auto over de kop is geslagen en waarbij de vrouw vermoedelijk uit het voertuig is geslingerd. De vijf betrokken personen raakten gewond waarbij de vrouw uit Lelystad moest worden gereanimeerd. Ondanks deze pogingen is zij ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De overige slachtoffers zijn met ambulances naar het Flevoziekenhuis vervoerd met verschillende vormen van letsel. Bij het ongeval assisteerden de brandweer en het personeel van een traumahelikopter. De Oostvaardersdijk is in verband met de afhandeling van het ongeval en technisch sporenonderzoek enkele uren afgesloten geweest in beide richtingen tussen de A6 en de Vaartweg.