Gemeente Doesburg


week 29-2006

Rubriek Nieuws uit het stadhuis, plaatsing d.d. 19 juli 2006, week 29

BESTUURSVERGADERINGEN

Collegebesluiten
Dinsdag 11 juli jl. heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:

* Door een bewoonster van de Potsmaat is het initiatief genomen om een braakliggend perceel (voorheen speelterrein) opnieuw als speelterrein in te richten. Haar initiatief wordt door omwonenden ondersteund. Het college heeft besloten aan het plan medewerking te verlenen. Op het perceel zullen twee eenvoudige speeltoestellen worden geplaatst. Er zal bij de toestellen een ondergrond van zand worden aangebracht en er zal een afvalbak en een bord Verboden voor honden worden geplaatst. Bij de situering van één en ander zal rekening worden gehouden met de ruimte die nodig is om een ander deel van het terrein als badmintonveld te gebruiken.
* Met het Project Hanzesteden langs De IJssel werkt de gemeente Doesburg op (cultuur)toeristisch gebied samen met andere Hanzesteden aan de IJssel, te weten Kampen, Zwolle, Hasselt (gemeente Zwartewaterland) Hattem, Deventer en Zutphen (zie desgewenst www.hanzesteden.nl ). Het college heeft met instemming kennis genomen van de rapportage van het projectbureau Hanzesteden over het 2e kwartaal van 2006, en zal de rapportage ter kennis brengen van de raadscommissie Bestuurs- en Organisatiezaken.

BOUWEN EN WONEN

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 10-07-2006 De Pol 91 vergroten van de woning
* 10-07-2006 Notenstraat 10 plaatsen van een dakopbouw
* 12-07-2006 Eekstraat 18 oprichten van een indoor speeltuin.

Aanvraag sloopvergunningen
De volgende aanvragen om een sloopvergunning zijn ontvangen op:
* 10-07-2006 Kraakselaan 115a slopen van de gehele woning Kraakselaan 113,115 en 115-A.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:

* 11-07-2006 Verhuellweg 5 gedeeltelijk vergroten van het laadperron van de hal 2e fase.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de welstandscommissie is gepland op dinsdag1 augustus 2006 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de welstandscommissie worden voorgelegd. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze dan te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl.

Vrijstellingsprocedure artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 6 woningwet
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan De Ooi 1961 met de voorschriften De Ooi 1964. De vrijstelling wordt aangevraagd om het plaatsen van een dakopbouw mogelijk te maken op het perceel Magnolialaan 10 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie B nummer 2345 . Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 20 juli 2006 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Vrijstellingsprocedure artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 6 woningwet
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan De Ooi 1961 met de voorschriften De Ooi 1964. De vrijstelling wordt aangevraagd om het plaatsen van een dakopbouw mogelijk te maken op het perceel Magnolialaan 12 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie B nummer 2344. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Vrijstellingsprocedure artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 6 woningwet
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Molenveld De Ooi. De vrijstelling wordt aangevraagd om het plaatsen van een dakopbouw mogelijk te maken op het perceel Notenstraat 10 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie B nummer 2314. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 20 juli 2006 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

VERGUNNINGEN

Aanvraag Instemmingsbesluit Telecommunicatiewet Het college van B&W heeft ingestemd met de melding van KPN Mobile the Netherlands BV om graafwerkzaamheden te verrichten aan de Koppelweg. Het betreft een uitbreiding van het bestaande kabelnet.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot mevrouw M. Marée (tel. 0313 481 394).

OVERIGE MEDEDELINGEN

Stadsregio geeft huisvestingsverordening vrij voor inspraak Het College van Bestuur van de stadsregio geeft het Ontwerp Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Arnhem Nijmegen 2007 vrij voor inspraak. Het betreft een actualisatie van de verordening die in 2002 van kracht werd. Uit evaluatie bleek dat het huidige systeem voldoet en dat corporaties en gemeenten er in grote lijnen tevreden mee zijn. Corporaties, inwoners en overige belanghebbenden kunnen tot 20 september 2006 op het ontwerp huisvestingsverordening reageren.

Wijzigingen
Bij de actualisatie is een aantal verbeteringen aangebracht. Wat verandert er in de nieuwe huisvestingsverordening?
* Zogenoemde stadsvernieuwingsurgenten krijgen de mogelijkheid naast bemiddeling ook zelf te zoeken naar herhuisvesting. Ze kunnen zoeken in het huurwoningaanbod in de hele stadsregio.
* Datzelfde geldt ook voor Wmo geïndiceerden.
* Er komt één regionale Urgentie en Beroepscommissie. Deze valt onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van de stadsregio.
* Per corporatie en per gemeente mag maximaal 20% van het vrijkomende woningaanbod worden ingezet voor lokaal maatwerk.
* Corporaties krijgen de mogelijkheid om ook urgentie toe te kennen onder voorwaarden, zoals acceptatie van begeleiding, of het beperken van de keuze tot een bepaald woningtype of uitsluitend op basis van bemiddeling.

* De financiële bijdrage voor toegang tot een urgentieprocedure wordt met 10 euro verhoogd tot 45 euro.

Op hoofdlijnen ongewijzigd
Het opstellen van een regionale huisvestingsverordening behoort tot de wettelijke taken van de stadsregio. De verordening omvat regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen in beheer bij woningcorporaties. Het rangordecriterium woonduur voor doorstromers en inschrijfduur voor starters blijft in de nieuwe verordening gewoon zoals het nu is. Verder omvat de nieuwe verordening géén passendheidscriteria voor inkomen, woninggrootte en huishouden. Ook op dat punt blijft de huidige verordening ongewijzigd.

Procedure
De inspraakperiode voor het Ontwerp Huisvestingsverordening duurt tot 20 september aanstaande. Het document inclusief bijlagen ligt op de gebruikelijke locaties ter inzage (waaronder ook het stadhuis van Doesburg), en kan bovendien worden gedownload vanaf de website van de stadsregio: www.kan.nl > Documenten > Wonen > Regionale Huisvestingsverordening 2007. Naar verwachting wordt de nieuwe huisvestingsverordening in december 2006 door de KAN-raad vastgesteld.