Veilig Amsterdam


Noodverordening rond Bos en Lomemrplein voor handhaving van openbare orde

18/07/2006 - Nu het gebied rond het Bos en Lommerplein ontruimd is, is de politie daar aanwezig om ervoor te zorgen dat niemand de openbare orde zal verstoren. Het gebied is afgezet en wordt voordturend bewaakt. Er is een noodbevel uitgevaardigd om dit mogelijk te maken.

Gang van zaken
Op 10 juli 2006 is een rapport verschenen van het technisch bureau INTRON inzake de constructieve veiligheid van de bebouwing aan het Bos en Lommerplein is ontvangen door het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Bos en Lommer. Na bestudering van dit rapport kwamen deskundigen van het stadsdeel en de Dienst Milieu- en Bouwtoezicht tot de conclusie dat verder gebruik van het Bos en Lommerplein en de aanliggende woningen, winkels en overige bebouwing in verband met de veiligheidssituatie niet langer verantwoord is.

Naar aanleiding hiervan zijn bewoners uit dat gebied geëvacueerd en zijn plein, winkelpanden en kantoren ontruimd. Met ingang van woensdag 12 juli 00.00 uur is er een noodbevel van kracht, waarin regels zijn vastgelegd om de openbare orde in dat gebied te regelen. Daarin staat onder meer dat het gebied rond het plein voor niemand toegankelijk is, en dat de politie ook camera´s mag inzetten voor toezicht op het gebied.

Bos en Lommerplein

Kijk ook bij

> Noodverordening Bos en Lommerplein (download, 23kb) » > Kaart gebied noodverordening Bos en Lommerplein (download, 274kb) »