Politie Drenthe

disndagmorgen

Assen, 18-07-2006

Politie vordert rijbewijs in

HOOGEVEEN - Een 24 jarige automobilist uit Haren moet het voorlopig zonder zijn rijbewijs stellen. De bemanning van de onopvallende videoauto van de politie heeft het rijbewijs ingevorderd. Hij werd betrapt toen hij maandagmorgen op de A28 bij Hoogeveen met een snelheid van 180 kilometer per uur reed, te dicht op een voorganger zat en rechts inhaalde. 06162265.

Politie haalt racemotor van de weg

MEPPEL - De politie heeft maandagavond op de Zomerdijk in Meppel een 25 jarige motorrijder bekeurd voor het rijden zonder kentekenplaat en omdat de motor niet verzekerd was. Volgens de man maakte hij een testrit omdat hij net een nieuw balhoofdlager had geplaatst. Hoewel de motor in eerste instantie inbeslag genomen was mocht de motor na overleg met het OM in Assen terug naar de eigenaar; hij moest ermee racen op het circuit in Assen. 06162404

Dieven stelen paardentuig

ASSEN - Tot nu toe onbekende dieven hebben in de nacht van zondag op maandag uit een paardenstal in een weiland aan de Herodotuslaan in Assen een partij paardenspullen gestolen. Het gaat ondermeer om halsters, zadels, dekens, hoofdstellen en tuigen. Om in de stal te komen zijn de houten toegangsdeuren met grof geweld vernield. De eigenaar schat de schade op zon 6000 euro. 06162374

Man rijdt in op vrouw

RODEN - Een 49 jarige vrouw uit Roden heeft maandagvond aangifte gedaan van het feit dat een 23 jarige man uit Roden op de Kastanjelaan opzettelijk met zijn auto op haar zou zijn ingereden Ze had zich met een sprong in de berm in veiligheid weten te brengen. Het zou bij de bestuurder gaan om de ex vriend van de dochter van de vrouw. De bestuurder moet nog door de politie gehoord worden.

Uitslaande brand Dalen

NIEUW DORDRECHT - In aansluiting op het bericht over de brand in een loods aan de Bladderswijk in Nieuw Dordrecht kan nu worden gemeld dat het in tegenstelling tot eerdere berichtgeving niet ging om een landbouwloods, maar dat in de loods een bestratingbedrijf bevestigd was. De eigenaren hebben twee autos weten te redden maar konden niet voorkomen dat de brand onder meer twee bedrijfsbusjes, een shovel, 7 aanhangwagens en een aantal trilplaten heeft verwoest.

Tot u toe is de oorzaak van de brand nog niet bekend. 06162376.

Politie onderzoekt brandstichting

ASSEN - Bewoners van een aantal appartementen aan het Ceresplein in Assen hebben maandagavond tegen 10 uur voor korte tijd hij woning moeten verlaten wegens een brand in een aanbouw zijnde winkel onder hun appartementen. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. In de in aanbouw zijnde winkels bleek een partij zwart plastic te branden. De gealarmeerde brandweer had de brand snel onder controle. De politie gaat uit van brandstichting. De politie moet nog meerdere getuigen horen. 06162397.

Ontploffing onder fietspad

MEPPEL - Bewoners van de Werkhorst in Meppel belden maandagmiddag geschrokken met de politie nadat een ontploffing het fietspad zon anderhalf meter had opgetild. Men dacht in eerste instantie aan een gasontploffing maar naar later bleek ging het om een hele grote kortsluiting in een mof waar nogal wat stroomkabels bij elkaar kwamen. Mensen van Essent hebben de zaak hersteld. 06162316.

Politie haalt jongetje uit huis

EMMEN - De politie heeft maandagavond een zesjarig jongetje bij zij 45 jarige vader weggehaald en na overleg met de Raad voor de Kinderbescherming elders ondergebracht. De politie ging af op een melding dat er een kind werd vermist. Toen de agenten bij de betreffende woning aankwamen bleek het jongetje naast zijn dronken vader op de bank te zitten. In de woning troffen de agenten een onbeschrijfelijke bende aan. Ze zagen dat het op de slaapkamer van het kind een grote puinhoop was. Het stonk, de vloer was bezaaid met vieze kleding, speelgoed en kattendrollen en het jongetje moest slapen onder een vies goor hoeslakentje. Na overleg met de jeugdagent van Emmen is toen besloten het kind direct mee te nemen en over te dragen aan de Raad voor de Kinderbescherming. Die stelt ook een onderzoek in naar de leefomstandigheden in het betreffende gezin. 06162377.

Bert Visser (0651-611629) doet de persvoorlichting tot dinsdagavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Bert Peters het perspiket over. Hij is bereikbaar via hetzelfde tel. nr.