Wie heeft de stormvloedkering in Zeeland beklad?

Anno

Anno Vakantiecampagne voor kinderen:
Wie heeft de stormvloedkering met 8 meter hoge letters in Zeeland beklad?

Deze zomer lanceert Anno als onderdeel van Anno's zomercampagne een spannende online speurtocht op www.ordevangis.nl! Naast het online spel is er ook een vakantieboek en zijn er diverse activiteiten op verschillende locaties. Afgelopen vrijdag is het eerste exemplaar van het vakantieboek uitgereikt aan de heer M. Kramer, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. In het vakantieboek worden een aantal mysterieuze volksverhalen onderzocht door de Orde van Gis. De heer Kramer riep alle kinderen in Nederland op mee te helpen het mysterie rond de teksten op de stormvloedkering (zie foto) te ontrafelen via www.ordevangis.nl. Kinderen kunnen via de site lid worden van de Orde van Gis en maken kans op het winnen van een helikoptervlucht.

3e Anno Vakantieboek: gratis verkrijgbaar

Anno is een stichting die Nederlandse geschiedenis toegankelijk maakt voor een groot publiek, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Want kennis van het verleden helpt je het heden beter te begrijpen. Eén van de projecten van Anno is het Anno Vakantieboek dat kinderen op een luchtige manier met de Nederlandse geschiedenis in aanraking brengt. Het Anno Vakantieboek is dit jaar voor de derde keer verschenen in een oplage van 100.000 stuks en wordt door heel Nederland (met name via pretparken, campings en vakantieparken) gratis verspreid. Dit boek is speciaal voor kinderen van 8 - 14 jaar.

Orde van GIS: ontrafelt mysterieuze volksverhalen in Vakantieboek en Online

Het Anno vakantieboek en de online campagne sluiten naadloos op elkaar aan en staan deze keer geheel in het teken van mysterieuze volksverhalen. In het vakantieboek zijn al diverse mysteries op diverse locaties in Nederland opgelost. Het laatste mysterie rondom ene Nehalennia is echter nog steeds niet opgelost en dat kan via een online speurtocht worden ontrafeld. Wat is er aan de hand in Zeeland? Los het op, op www.ordevangis.nl

Meer informatie

Beeldmateriaal in hoge resolutie van het Anno Vakantieboek en het Nehalennia mysterie vindt u op www.anno.nl/pers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemarie Hogervorst, 070-3046089 of annemarie.hogervorst@anno.nl.