Dienstenbond CNV

Principe akkoord over de CAO ABN AMRO Hypotheken Groep 18-07-2006

De directie van ABN AMRO Hypotheken Groep (AAHG) heeft met FNV Bondgenoten, ABVA KABO FNV, De Unie, BBV, CNV Dienstenbond en CNV Publieke zaak een principe akkoord bereikt over de nieuwe CAO voor AAHG. Deze CAO, die een looptijd heeft van twee jaar, gaat in per 1 januari 2007.

Enkele kernpunten zijn:

* AAHG zal een 36-urige werkweek hanteren als norm. Werken tot 40 uur blijft mogelijk. Individuele werktijden en roosters zullen in nauw overleg met leidinggevende en medewerker worden afgesproken, waarbij geen enkele roostervariant wordt uitgesloten.
* Er komt een eigen salarissystematiek van 10 salarisschalen, zoals verwoord in de voorstellenbrief van AAHG. Individuele salarisgroei is afhankelijk van de beoordeling. Daarnaast wordt een resultaatbonus ingevoerd. De hoogte daarvan (maximaal 20%) is afhankelijk van de beoordeling en het bedrijfsresultaat.
* De salarissen zullen per 1 januari 2007 met 2%, en per 1 januari 2008 met 2,5% verhoogd worden. Daarnaast zal, voor het eerst per 1 juli 2007, jaarlijks een levensloopuitkering worden toegekend van
1% van het bruto jaarsalaris.

* Er komt één pensioenregeling voor alle medewerkers. Deze regeling wordt ondergebracht bij het ABN AMRO pensioenfonds. Het is nu nog niet bekend hoe deze regeling eruit komt te zien en wat de consequenties hiervan zijn. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan in overleg met de vakbonden.

* De regelingen op het gebied van arbeid en zorg zijn vergelijkbaar met die van ABN AMRO.

* Jubileumuitkering en overlijdensuitkering zijn vergelijkbaar met die van Bouwfonds.

* De standaard vakantieregeling bij een werkweek van 36 uur is 28 dagen.

Er zullen veel onderwerpen in de nieuwe CAO geregeld worden. Daarnaast zullen enkele regelingen met de nieuwe OR worden afgestemd. Eén van de onderwerpen die met de OR geregeld zal worden is een regeling personeelscondities (o.m. hypotheekrentekorting).

Er zijn verschillen tussen de CAO AAHG en de CAO Bouwfonds en de CAO ABN AMRO. AAHG zal met vakbonden afspraken maken over de harmonisatie van deze verschillen voor betrokken medewerkers. Daarbij is in ieder geval afgesproken dat er geen sprake zal zijn van salarisachteruitgang of van verlies van salarisperspectief.

De nieuwe arbeidsvoorwaarden zullen per 1 januari 2007 van toepassing zijn voor oud-Bouwfonds medewerkers en nieuwe medewerkers van AAHG die na 1 januari 2007 in dienst zijn getreden. Voor de medewerkers van ABN AMRO die overkomen naar AAHG zullen deze arbeidsvoorwaarden gelden vanaf 1 januari 2008.

De volledige tekst van het principe akkoord zal zo snel mogelijk op intranet gepubliceerd worden; daarbij zullen vergelijkende inkomensoverzichten aan worden toegevoegd. Het principe akkoord zal door vakbonden nog ter goedkeuring worden voorgelegd worden aan de leden. Pas wanneer deze vakbondsleden akkoord zijn, is de nieuwe CAO definitief. Vervolgens zal de tekst van de CAO uitgewerkt en gepubliceerd worden.