Nieuw dealerconcept voor autoverzekeringen

Iak verzekeringen

Driessen-IAK-.jpg

Eindhoven 18 juli 2006

Nieuw dealerconcept voor autoverzekeringen

De Eindhovense bedrijven Driessen Auto Groep en IAK Verzekeringen starten een nieuw dealerconcept voor autoverzekeringen. Het concept wordt door hen gezamenlijk ontwikkeld en biedt klanten van Driessen de gelegenheid om hun auto snel, simpel maar vooral goed en tegen aantrekkelijke voorwaarden te verzekeren. De eerste verzekering gaat waarschijnlijk in oktober 'de weg op'.

De twee partijen zijn geen vreemden van elkaar. Driessen en IAK werken al jaren met elkaar samen. Mede op basis van deze langdurige en goede relatie sloten zij op 3 juli jongstleden de overeenkomst om gezamenlijk een autoverzekering te ontwikkelen en in de markt te zetten.

Internet sterk verkoopinstrument
Bij iedere auto die Driessen verkoopt, wordt gesproken over financiering. Een goed moment om ook de autoverzekering onder de aandacht te brengen. Om klanten daarbij snel en duidelijk te kunnen overtuigen, moet er wel een direct inzetbaar verkoopinstrument zijn. Daarom kiezen Driessen en IAK voor een toepassing via internet. IAK Verzekeringen zal voor de Driessen Auto
Groep een aparte website ontwikkelen, waarmee dealer en klant direct premieberekeningen kunnen maken en de gewenste autoverzekering kunnen aanvragen.

Win/win/win
Voor alle partijen levert dit concept een belangrijk winstpunt op. Voor Driessen is dit een belangrijk instrument voor klantenbinding. Voor IAK vormt het dealerkanaal een alternatief verkoopkanaal, waarin IAK eerder succesvolle merkenpolissen ontwikkelde voor o.a. Toyota en Suzuki. En voor de autokopende klant is het een mogelijkheid om zich te verzekeren tegen een voordelige prijs met prima dekking en voorwaarden.

Over Driessen Auto Groep
De Driessen Auto Groep is met 343 medewerkers één van de grootste auto-ondernemingen in Zuid-Nederland met 12 officiële dealerschappen, een erkend schadeherstelbedrijf en een leasemaatschappij.

Over IAK Verzekeringen
IAK Verzekeringen B.V. in Eindhoven is een landelijk sterke speler op het gebied van bedrijfs- en collectieve (personeels)verzekeringen. IAK behartigt al ruim 75 jaar de assurantiebelangen van vele toonaangevende bedrijven en behoort tot de top van de Nederlandse assurantie-intermediairs/ volmachtbedrijven. De ruim 300 medewerkers van IAK Verzekeringen bieden bedrijven en hun personeel een compleet pakket aan verzekeringen en financiële diensten.

noot voor de redactie (