AutoRai

Wereldpremière Mazda MX-5 Roadster Coupé op British International Motor Show 2006

(7/18/2006)
Mazda onthult vandaag op de British International Motor Show 2006 een nieuwe versie van de populaire Mazda MX-5, de Mazda MX-5 Roadster Coupé, een gloednieuwe uitvoering van de laatste generatie van de in 2005 geïntroduceerde Mazda MX-5.
De Roadster Coupé heeft dezelfde pittige prestaties en persoonlijkheid als de MX-5 met softtop maar beschikt over een extra troef: een elektrisch bediende hardtop. Het is bovendien de eerste hardtop in de automobielgeschiedenis waarvoor geen extra bagageruimte werd opgeofferd.

De derde generatie van de Mazda MX-5 belichaamt de filosofie van Mazda dat de beleving van de MX-5 draait om het rijplezier. De sleutel tot dat rijplezier is het principe van 'Jinba Ittai', de Japanse term voor de emotionele relatie tussen auto en bestuurder, vergelijkbaar met de eenwording van ruiter en paard.
Ook de nieuwe MX-5 Roadster Coupé staat voor 'Jinba Ittai' in zijn meest pure vorm. Tegelijkertijd zorgt de elektrische bediende hardtop ervoor dat een breder publiek zich kan aansluiten bij de kring van enthousiaste MX-5 eigenaren en kan genieten van het rijden in een open, lichtgewicht sportauto en van het unieke rijplezier van de MX-5.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster