Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB implementeert modulair platform voor Information Access in de plaats Jackson (Wyoming, VS)

'Jackson Hole' maakt gebruik van ZyIMAGE voor het bewaren van historische documenten en online toegang tot publieke gegevens

Amsterdam, 18 juli 2006 - ZyLAB - een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions - maakt bekend dat de plaats Jackson in Wyoming (VS) ZyIMAGE inzet voor het verbeteren van de efficiency bij het vinden van lokale bestuursinformatie. Deze informatie omvat zowel historische documenten (teruggaand tot 1914) als alle huidige ambtelijke documenten van Jackson. Met het systeem kunnen gebruikers informatie in enkele seconden vinden en kunnen ambtenaren in Jackson het proces rondom het verlopen en vernieuwen van contracten beter beheren.

Jackson heeft ZyLAB onder andere benaderd vanwege het beperkte budget en de daarbij passende modulaire benadering die ZyLAB hanteert binnen information access. "ZyLAB biedt ook kleine overheidsinstellingen de mogelijkheid een programma voor het digitaal beheren van records op te stellen door te starten met een klein project en dit geleidelijk uit te bouwen tot een groot systeem", aldus Donna Baur, Records Manager en Deputy Town Clerk van Jackson.

De eerste stappen naar de inzet van ZyIMAGE zijn afgerond in 2003. Alle permanente gegevens van de lokale ambtenaren werden gescand op de gegevens in de sleutelvelden, geïndexeerd en doorzoekbaar gemaakt. In juli 2005 werd de webserver module geïmplementeerd voor intern gebruik. Elektronische documenten werden geïndexeerd en toegevoegd aan de collectie records van ZyLAB. In september 2005 werd de ZyIMAGE Webserver ook opengesteld aan het publiek via de link www.townofjackson.com. Aan een volledige implementatie wordt gewerkt, via de toevoeging van gemeentelijke erfdienstbaarheden, bouwaanvragen, contracten, bestemmingsplannen en nutsgegevens.

De plaats Jackson is het bestuurlijk centrum van Teton County, Wyoming en de enige 'incorporated' gemeente van de regio. Jackson is de plaatsnaam en 'Jackson Hole' is een naam die vaak wordt gebruikt voor het gehele gebied dat een 50 mijl lange vallei omvat, omringd door hoge bergen. Jackson is een populaire bestemming bij toeristen vanwege de nabijheid van de Yellowstone en Grand Teton nationale parken, de prachtige omgeving, de uitstekende wintersportmogelijkheden en het 'western' karakter.

Over ZyLAB

ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Information Access Solutions die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht