Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 juli 2006

Aanhouding na poging doodslag politieman

Rijssen

Een 46 jr. automobilist uit Rijssen heeft maandagavond 17 juli om ongeveer 21.15 uur geprobeerd een politieman omver te rijden. De politieman, een 28 jr. hoofdagent, stond maandagavond in ME tenue gekleed bij een afzetting op de rotonde Morsweg - Nijverdalseweg in Rijssen. Deze afzetting was hier noodzakelijk in verband met de grote brand die eerder op de dag in dat gebied had gewoed en waar asbest was vrijgekomen. Omdat gevaar voor de volksgezondheid hierdoor niet kan worden uitgesloten, was besloten om een deel van het industrieterrein waar de brand was geweest, af te zetten. Dit wordt gedaan middels dranghekken en op cruciale punten met politiemensen die in ME kleding zijn. De 46 jr. wilde zich niet aan de afzetting houden en wilde door een tijdelijke opening in het hek ook verder rijden. Het hek was tijdelijk even iets aan de kant gezet om een auto van de gemeente Rijssen met dranghekken door te laten. In eerste instantie voldeed de bestuurder wel aan het stopteken wat hem was gegeven. Toen de politieman met hem door het geopende raam stond te praten om een en ander uit te leggen gaf de man plotseling vol gas en werd de hoofdagent enkele tientallen meters meegesleurd. Hij moest zich vasthouden omdat het risico groot was dat, wanneer hij los zou laten, hij onder het achterwiel van de auto terecht zou komen. Op een gegeven moment kon hij toch aan de kant springen toen de automobilist niet meer naar links in zijn richting reed maar de auto recht trok en het risico minder werd. Het kenteken van de auto was genoteerd en de 46 jr. kon even later bij zijn woning in Rijssen worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau in Almelo waar hij is opgesloten. In de loop van de avond is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hem wordt poging tot doodslag dan wel zware mishandeling ten laste gelegd. De auto waar de 46 jr. mee reed is in beslag genomen. (06-091817)

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Hoge Hexel

Een 29 jr. man uit Almelo deed maandag de 17e juli aangifte bij de politie van het feit dat hij zondagmiddag de 16e bij de recreatieplas "de Tolplas" in Hoge Hexel was mishandeld. De 29 jr. had daar samen met een aantal vrienden gezeten en hadden Armeens, gezien hun afkomst, met elkaar gesproken. Een man was toen bij hen gekomen en had hen in het Nederlands verteld dat ze Nederlands moesten praten en had dit begeleid door een gebalde vuist tegen hen op te heffen. De 29 jr. en zijn vrienden wilden geen ruzie en waren hier niet op in gegaan. Wat later had de 29 jr. gevraagd aan een aantal mensen, waar ook de man bij stond die het verzoek om Nederlands te praten had gedaan, waar men sigaretten kon kopen. Hierop werd de 29 jr. door de bewuste man behoorlijk geslagen. Het gaat om een lange vrij brede man met veel tatoeages op z'n armen. Hij heeft kort donkerblond haar en dit alleen boven op z'n hoofd, de zijkanten zijn kaal geschoren. Omdat er op het moment van de mishandeling nog veel mensen aanwezig waren wil de politie graag in contact komen met getuigen die iets kunnen of willen verklaren. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Wierden, te bereiken onder nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-091413)

Bromfietser gewond

Goor

Maandagavond 17 juli om ongeveer 20.10 uur vond op de Oude Haaksbergerweg in Goor een aanrijding plaats. Een 40 jr. bromfietsbestuurder uit Goor was daar in aanrijding gekomen met bebording bij wegwerkzaamheden. Hij verklaarde zelf dat hij door de laagstaande zon de bebording niet had gezien en er daarom tegen aan was gereden. Hij werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (06-091789)

Autokraker betrapt en aangehouden

Enschede

Een 42 jr. Enschedese autokraker werd maandagmiddag 17 juli om ongeveer 12.30 uur door getuigen en de eigenaar van een auto betrapt bij het inbreken in de auto. De radio was er reeds uitgehaald en de man probeerde te ontsnappen. Door de getuigen kon hij worden vastgehouden tot de politie ter plaatste kwam. Een tweede verdachte, die vermoedelijk op de uitkijk heeft gestaan, wist ondanks pogingen van de eigenaar van de auto om hem tegen te houden, toch te ontkomen. Deze eigenaar, een 28 jr. man uit het Duitse Gronau, doet aangifte van de inbraak. De 42 jr. is door de politiemensen overgenomen en aan het bureau opgesloten waar hij later op de dag voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. Een onderzoek naar de tweede verdachte leverde nog niet het gewenste resultaat op. (06-091471)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --