Gemeente Hoogeveen

18 juli 2006
Afzender: College B&W
Woon- en leefbaarheidonderzoek Tiendeveen
Het bestuur van Plaatselijk Belang en de werkgroep Tiendeveen Eén werken samen met de gemeente Hoogeveen aan een inventarisatie van de woon- en leefbaarheidswensen in Tiendeveen. Als onderdeel hiervan wordt inwoners van Tiendeveen gevraagd aan welk type woning zij behoefte hebben, zodat daar in het bestemmingsplan rekening mee kan worden gehouden. Dit onderzoek is als een proefproject ondergebracht bij het gemeentelijke project Wijk- en Dorpsgericht Werken.

Hoe denkt de inwoner van Tiendeveen over de toekomst op het gebied van wonen en leefbaarheid? Bij alle adressen in Tiendeveen is enige tijd geleden een vragenlijst bezorgd. Naast de algemene vragenlijst voor elke hoofdbewoner worden specifieke vragen aan de inwoners van 65 jaar en ouder en aan inwonende kinderen van 18 jaar en ouder gesteld. Voor deze twee groepen is dan ook een aparte vragenlijst opgesteld.

Naast informatie over de huidige woning, de wens om te verhuizen en de woonwensen geeft het onderzoek informatie over de mate van tevredenheid van de bewoners met hun woning, woonomgeving en de voorzieningen in het dorp. De informatie wordt vertrouwelijk verwerkt en is de basis bij het nemen van initiatieven.

Vanaf vandaag, 18 juli, komen leden van Plaatselijk Belang en Tiendeveen Eén bij de bewoners langs om de vragenlijst(en) op te halen.