Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Gezocht: leuk idee voor Riederpark

BARENDRECHT (dinsdag 18 juli 2006) ­ Wie bedenkt een leuk idee voor het Riederpark? Vandaag is de halfpipe in het Riederpark verwijderd. Aanleiding hiervoor is dat de halfpipe na jaren trouwe dienst te veel onderhoud vergt. Daarnaast kreeg de gemeente regelmatig klachten van buurtbewo- ners met betrekking tot (geluids)overlast. In maart 2007 wil de gemeente de plek opnieuw ingericht hebben. Het belangrijkste criterium hierbij is dat de nieuwe plek in het Riederpark uitnodigt tot posi- tief gebruik en geschikt is voor jong en oud (van 0-88 jaar!). Iedereen die ideeën heeft, kan ze tot en met 1 september bij de gemeente indienen.

Het Riederpark ligt in het hart van de locatie Barendrecht-Carnisselande. In het park zijn veel voorzieningen voor de jeugd aanwezig, zoals het houten avontureneiland, een basketbalveld en een trapveld. Nu de halfpi- pe verdwenen is, is de gemeente op zoek naar een nieuwe bestemming voor deze plek. Wethouder Ett Schoehuizen (Jeugd) nodigt iedereen uit voorstellen in te dienen bij de gemeente. De voorstellen moeten voldoen aan de volgende twee criteria: uitnodigen tot positief gebruik en geschikt zijn voor de doelgroep 0-88 jaar! Schoehuizen: "Ik ben heel erg benieuwd naar de ideeën die mensen hebben. Barendrecht kent een hoog voorzieningenniveau en heeft veel speelplekken. Voor deze plek hebben we echter een bijzondere wens. Jong en oud moet hier straks kunnen genieten van dit prachtige park. En het zou helemaal fantastisch zijn als mensen hiervoor straks speciaal naar het park komen."

Ideeën kunnen tot en met 1 september ingediend worden via: www.barendrecht.nl of telefonisch via (0180) 698 398 (vragen naar de heer Bakker). Uit alle ingediende ideeën wordt een top 3 samengesteld. Iedereen die hierin geïnteresseerd is, kan in oktober zijn stem uitbrengen. Het winnende idee wordt in maart 2007 gerealiseerd.

Skatepark
Hoewel de halfpipe verwijderd is, kunnen skaters nog steeds in Barendrecht terecht. In park Buitenoord staat een halfpipe. En op zaterdag 8 juli heeft wethouder Ett Schoehuizen de opening van het skatepark aan de Henry Dunantlaan verricht. De aanleg van deze skatevoorziening vloeit voort uit het Barendrechtse Jeugd- debat 2004. Tijdens het Jeugddebat konden jongeren stemmen op vier initiatieven: de jongeren website Barendrecht-chilled.nl, een strandvoetbaltoernooi, een crossveldje voor BMX-fietsers en een skatevoorzie- ning. Met de realisatie van de skatevoorziening aan de Henry Dunantlaan zijn alle vier de wensen van de jongeren verwezenlijkt.

Noot voor de pers,