OSB tevreden over CAO-controle leden

Osb

s-Hertogenbosch, 18 juli 2006

PERSBERICHT


1ste gedeelte schoonmaakbedrijven gecontroleerd op naleving CAO

90% score stemt tot tevredenheid bij OSB

De resultaten van de eigen controle op naleving van de Gedragscode en de CAO bij OSB-leden zijn bekend. De medewerking van de leden (41) was met 100% positief. De score van bedrijven die geen herkeuring krijgen is met ruim 90% zeer goed. OSB ziet hierin een bevestiging dat haar leden de naleving van de CAO zeer serieus nemen.

In de dagelijkse praktijk blijkt de CAO, vooral voor kleinere bedrijven, een complexe administratieve bezigheid. Er zijn bij deze eerste controle dan ook veel kleine en dikwijls ad hoc administratieve tekortkomingen geconstateerd. Bijvoorbeeld het gebruik van een loonverwerkingspakket dat geen verlofdagen afdrukt op de loonstrook terwijl dat volgens de CAO wel moet. Ook de administratieve eindafrekening bij het beeindigen van het dienstverband vraagt extra aandacht. OSB beraadt zich op een mogelijke extra dienstverlening aan haar leden op dit terrein.

In totaal worden er per jaar ruim 1/3 deel van alle OSB-leden gecontroleerd. Ieder jaar opnieuw en met onbekende periodiciteit.

//////////////////////////////


Noot voor de redactie (