Gemeente Harderwijk


Riant parkeren bij spoor-/weg-knooppunt Harderwijk NS

Voor automobilisten is het parkeren bij het NS-station een enorm stuk ruimer en ordelijker geworden. Het parkeerterrein is uitgebreid met 85 parkeerplaatsen op het vroegere overlaadperron langs de Baanweg. Voor forensen en overige trein- en busreizigers staan nu maar liefst 238 parkeerplaatsen ter beschikking. Gratis.

Ook de fietser komt niets meer tekort. Het aantal fietsklemmen bij station Harderwijk is opgevoerd van 779 naar 960 stuks. Het is bovendien allemaal veel overzichtelijker geworden, het komen en gaan is vergemakkelijkt en de kans op `parkeerschade' ook voor de haastige fietser een stuk geringer. Als iedereen zijn/haar voertuig ook op de juiste plek stalt ziet het er voor bezoekers van Harderwijk en Walibi meteen ook een stuk netter en gastvrijer uit. Er wordt gecontroleerd, het weghalen van verkeerd gestalde rijwielen gaat 25 euro kosten.

De gemeente Harderwijk, NS en ProRail hebben nauw samengewerkt om deze aanzienlijke uitbreiding van het parkeerareaal tot stand te brengen. Harderwijk is een relatief zeer druk trein- en busstation, met onder meer veel passagiers vanuit Flevoland. Omgekeerd verwerkt het Stationsplein in het zomerseizoen dagelijks duizenden bezoekers voor het Dolfinarium Harderwijk en Walibi World in Biddinghuizen. Het Stationsplein is tot in de wijde omtrek het drukste spoor- en wegknooppunt.