Benoeming directeur Berenschot HRM

Berenschot

foto ber damen...

PERSBERICHT

Utrecht, 18 juli 2006

Benoeming directeur Berenschot HRM.

Per 1 juli jl. is de heer drs. ing. J.A. (Ber) Damen (45) benoemd tot directeur van Berenschot HRM. In deze hoedanigheid maakt hij tevens deel uit van de directie van Berenschot Groep B.V.

Berenschot HRM, één van de vier werkmaatschappijen van Berenschot Groep, advi-seert bedrijfsleven, overheid en not-for-profitinstellingen op het terrein van perso-neelsmanagement, leiderschap, arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen, organisa-tieverandering en interim- en projectmanagement. De heer Damen volgt de heer prof. dr. J.F. Bolweg op, die sinds 1990 deze directiefunctie heeft uitgeoefend. De heer Bolweg blijft verbonden aan Berenschot HRM.

Na het voltooien van de hts (bedrijfskunde), studeerde de heer Damen arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Nadien volgde hij nog diverse postdoctorale opleidingen, onder andere aan de University of Columbia. Hij was vervolgens werkzaam bij Wang Nederland B.V. en GITP International B.V. Sinds zijn indiensttreding bij Berenschot in 1996 gaf de heer Damen leiding aan de adviesgroep A&O (Assessment & Ontwikkeling) en heeft hij zich vooral beziggehou-den met advisering op het gebied van leiderschapsontwikkeling, management deve-lopment en organisatieverandering.

Naast zijn directiefunctie bij Berenschot vervult de heer Damen een aantal neven-functies zoals het voorzitterschap van de vereniging PBSA (Postdoctorale Basisoplei-ding voor de Selectiepsychologische Adviespraktijk). Van zijn hand verschenen diver-se publicaties, waaronder het in samenwerking met een aantal Berenschot-collega's geschreven boek De kunst van het volgen. De heer Damen heeft een proefschrift in voorbereiding dat zal verschijnen onder de titel Leiderschap & Motivatie: wat drijft en beweegt de topmanagers in Nederlandse organisaties?


---