Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 18 juli 2006 060718R


1,5 miljoen euro voor stimulering ondernemersklimaat Nijmegen

Het stimuleren van het ondernemersklimaat in Nijmegen én lastenverlichting voor het Nijmeegse midden- en kleinbedrijf. Dat is de doelstelling van het vandaag opgerichte Ondernemersfonds. Voor het jaar 2006 stelt de gemeente ¤ 1,5 miljoen beschikbaar. Het is de bedoeling om dit vanaf 2007 jaarlijks te continueren. Hiermee kunnen initiatieven worden betaald die door het Nijmeegse bedrijfsleven worden aangedragen en die het plaatselijke midden- en kleinbedrijf ten goede komen.

Te denken valt aan het terugdringen van lokale regelgeving waardoor de administratieve lasten van ondernemers verminderen, of een gezamenlijk plan voor citymarketing en promotieactiviteiten. Een andere mogelijkheid is het aanpakken van overlast door vandalisme en criminaliteit of de verbetering van de fysieke omgeving van bedrijfsterreinen.

Het fonds wordt beheerd door de gemeente, maar is ingesteld in nauw overleg met het MKB-Nijmegen, VNO/NCW Arnhem-Nijmegen, de Industriële Kring Nijmegen, Stichting Centrum Management Nijmegen en de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Zij worden rechtstreeks betrokken door zitting te nemen in de Taskforce Ondernemersfonds Nijmegen. Deze stuurgroep toetst de projectvoorstellen, en zet zich actief in om projecten te werven die aan de criteria voldoen. Projecten die gesteund worden, moeten bijvoorbeeld voor een grote groep Nijmeegse ondernemers effect sorteren. Spreiding van projecten over de stad is van belang. Individuele bedrijfssteun wordt niet toegestaan. Het project moet ook niet op een andere manier gefinancierd kunnen worden.

De oprichting van het Ondernemersfonds vloeit voort uit een besluit van de Nijmeegse gemeenteraad. De raad reserveerde bij de begrotingsbehandeling 2006 ¤ 1,5 miljoen voor lastenverlichting van het MKB-Nijmegen. Op 23 augustus neemt de raad een definitief besluit. Dan wordt de definitieve procedure bekend gemaakt en is een aanvraagformulier beschikbaar. De deadline voor het indienen van aanvragen is 1 november. MKB-Nijmegen voert het secretariaat en de projectleiding uit. Het uitvoeringsvoorstel is vanaf heden op te vragen bij Lidy klein Gunnewiek, ondernemersmanager MKB-Nijmegen, 024-8904056.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer 2380 of Etienne Verkroost, voorzitter van de Taskforce, tel. 024-8904056.