Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/07/06)

OOSTERHOUT NB, 18 juli 2006

Man aangehouden na parkeerovertreding

DRIMMELEN: De politie heeft maandag 17 juli rond 20.45 uur een 39-jarige inwoner van Meer in België aangehouden, omdat hij weigerde zich te legitimeren. Ook hield de politie een 22-jarige vrouw uit Rijen aan vanwege belediging van een ambtenaar in functie. De politie had even voor 20.00 uur de melding gekregen dat mensen op de Nieuwe Jachthaven onenigheid hadden over het parkeergedrag van één van hen. De verdachte had zijn auto geparkeerd op een plek waar hij niet mocht staan. Daarna ging hij samen met een 33-jarige man uit Breda en een 22-jarige vrouw uit Rijen naar een aan de Nieuwe Jachthaven gelegen restaurant.
Politiemensen de man mee naar buiten te gaan voor een gesprek. Toen ze de man wilden bekeuren voor fout parkeren, weigerde hij zijn persoonsgegevens te geven. Ook weigerde de 39-jarige man zich te legitimeren. Nadat agenten hem meerdere malen om zijn legitimatie hadden gevraagd, lieten ze hem weten dat hij werd aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna hij door politiemensen tegen de grond werd gewerkt om hem alsnog te kunnen boeien en aanhouden.
Tijdens dit incident schold de 22-jarige vrouw, die inmiddels ook naar buiten was gekomen, de politiemensen uit. Zij is vervolgens ook aangehouden.
Nadat beide verdachten een verklaring hadden afgelegd, zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Mes in beslag genomen

MADE: De politie doorzocht in de nacht van maandag 17 juli op dinsdag 18 juli op grond van de Opiumwet twee autos. In de auto van een 22-jarige man uit Breda trof de politie een gebruikershoeveelheid weed aan. De man deed hier afstand van.
De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
In de auto van een 36-jarige man uit Made trof de politie naast een joint ook een mes aan. Het mes van 35 cm lang lag naast de bestuurdersstoel en is in beslag genomen.

Dorstig weer?

GILZE EN RIJEN: De politie heeft maandagavond 17 juli en in de nacht van maandag 17 juli op dinsdag 18 juli op diverse plaatsen in Gilze en Rijen alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten negen weggebruikers blazen, van wie één teveel gedronken had.
Deze man, een 23-jarige Tilburger, moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 260 ug/l was. Tegen de man, een zogenaamde Beginnende Bestuurder, wordt proces-verbaal opgemaakt.

MADE: De politie controleerde in de nacht van maandag 17 juli op dinsdag 18 juli rond 02.10 uur op de Steelhovensedijk een 18-jarige automobilist uit Made. Deze Beginnende Bestuurder bleek teveel gedronken te hebben (160 ug/l), waarna tegen hem proces-verbaal is opgemaakt.

WAALWIJK: De Waalwijkse politie heeft dinsdag 18 juli omstreeks 08.50 uur in de Dr. De Visserstraat een 44-jarige man uit Waalwijk aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 500 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is.
De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Verder was de auto waarin hij reed niet APK-gekeurd. Het voertuig is door de politie in beslag genomen. De man was al vaker betrapt op rijden zonder rijbewijs en moet hiervoor eind augustus voor de rechter verschijnen.

Politie houdt verkeerscontroles

s-GRAVENMOER / DONGEN: Tijdens verkeerscontroles in de Hoofdstraat in s-Gravenmoer en de Heuvelstraat in Dongen heeft de politie maandag 17 juli drie automobilisten bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

Auteur: Leonie van Ooijen