Truston breidt uit met overname Wildher

Truston group nv

http://www.truston.com

Truston breidt uit met overname Wildher
Nieuwegein, 18 juli 2006.
ICT-onderneming Truston heeft definitieve overeenstemming bereikt over de overname van ICT-organisatie Wildher. Dit heeft het bedrijf Truston maandag bekendgemaakt. Wildher levert en implementeert hooggekwalificeerde ICT-oplossingen en beheerdiensten. Het bedrijf, dat actief is sinds 1997, levert net als Truston producten en diensten gebaseerd op Oracle-technologie. Beide partijen zijn gecertificeerd partner van Oracle, de grootste leverancier van bedrijfssoftware ter wereld.
Door de overname verstevigt Truston haar greep op de Nederlandse markt. De producten, diensten en doelmarkten van Wildher zijn complementair aan het pakket van Truston. Johan van Veldhuisen, algemeen directeur van Truston: 'Het producten- en dienstenportfolio van Wildher is een prima aanvulling. Op het gebied van database- en systeembeheer wordt Truston door de combinatie met Wildher een van de omvangrijkste marktpartijen. De dienstverlening Lifecycle Marketing sluit naadloos aan op ons product ORCA en de kennis van en ervaring met Oracle Collaboration Suite is een verbreding van ons portfolio'. Markoen Meijerink, directeur van Wildher, ziet vele voordelen in de alliantie met Truston: 'We zijn in een gespreid bedje terechtgekomen bij Truston: hun organisatiestructuur is perfect op orde. De samenvoeging biedt bovendien een uitgelezen kans toegang te krijgen tot nieuwe verticale markten en cliënten een totaaloplossing te bieden op het gebied van consumentenmarketing. Als bagage neemt Wildher vele beheercontracten en producten mee. Door onze krachten te bundelen worden wij een grotere speler op de markt.' De overname van Wildher past bij de strategie van Truston in meer marktsegmenten de belangrijkste Oracle-specialist te worden.
Over Truston:
Truston is sinds haar oprichting in 1994 een gerespecteerde speler in de ICT-markt. Als Oracle Certified Partner is zij een erkend specialist op het gebied van Oracle-technologie. Truston focust zich in haar dienstverlening op drie deelgebieden: customer data integration, zorgverzekeraars en bibliotheken. Als technologie onder haar eigen producten ORCA (Customer Data Integration), Biblio-byte (Bibliothekensysteem) en TOM (Truston Output Manager), maakt zij voor een belangrijk deel gebruik van Oracle- en Java-technologie.

Hiernaast is Truston nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Oracle standaardapplicatie van Oracle OpenZorg en heeft Truston ruime ervaring op het gebied van ontwikkeling, implementatie en onderhoud van standaardapplicaties.
Over Wildher:
Wildher ICT Solutions levert, implementeert en beheert ICT-oplossingen bij overheids- en mediaorganisaties. Wildher heeft zich gespecialiseerd in communicatieoplossingen (tussen organisaties en consumenten, overheid en burger, medewerkers onderling, etcetera). De unit Service en Technology levert oplossingen voor beheer en monitoring van ICT-infrastructuren. Voor veel organisaties, waaronder steeds meer overheidsorganisaties, verzorgt Wildher vanuit haar centrale Servicedesk het beheer van servers, databases en applicaties. Wildher is sinds 1999 gecertificeerd partner van Oracle.